Geen crisismaatregelen voor huizenmarkt

Door: Hypotheek Weetjes  31-03-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Huizenmarkt, Huizenprijs

De NVM is één van de vele clubs die bij de politiek hebben aangedrongen op maatregelen om de woningmarkt op gang te helpen. Deze is immers behoorlijk gestagneerd. In de praktijk zijn die maatregelen uitgebleven. De NHG-grens lijkt toch echt niet te worden verhoogd (van € 265.000 naar € 350.000), de overdrachtsbelasting van 6% niet verlaagd, geen hogere belastingvrije verhuispremie (van € 5.400 naar € 25.000). Niets van dat alles.

Misschien dat de volharding in het niet-nemen van maatregelen de huizenmarkt weer op gang krijgt? Dat zou zo kunnen zijn als mensen de laatste maanden hebben gewacht met het kopen van een huis omdat ze verwachtten dat er ingrijpende veranderingen zouden gaan plaatsvinden. Dan doelen we niet op een echte verlaging van de huizenprijzen, maar bijvoorbeeld op die NHG-grens of die overdrachtsbelasting.

Niemand vindt het leuk om een aankoop te doen en er een week later achter te komen dat hetzelfde product nu voor veel minder geld te krijgen is. Bij dezelfde winkel. De speculaties over maatregelen zouden er dan ook voor gezorgd kunnen hebben dat mensen maar gewoon even 'in de wachtkamer' bleven zitten. Om te zien wat er ging gebeuren.

Bron: Geen crisismaatregelen voor huizenmarkt
Hypotheek-weetjes.nl :  op deze informatie site worden allerlei vragen beantwoord over hypotheekrente en maximale hypotheek

Trefwoorden: Huizenmarkt, Huizenprijs, Hypotheek