Hypotheek hulp en huizenmarkt

Door: Hypotheek Weetjes  08-07-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheken, Nhg

De ING introduceert een heel pakket aan maatregelen om mensen met betalingsproblemen te helpen. De Hypotheek Rentepauze is er daar één van. Daarnaast komt er ook een hulpscan voor de hypotheek op de website een een telefonische Hypotheek Hulplijn. Bovendien kan men budgetcoaches inschakelen om uit de rode cijfers te blijven en wordt er een oplossing bedacht voor de groep hypotheekklanten die veel te lang met dubbele woonlasten zitten.

Eerder kwam NHG al met een vereenvoudiging van de Woonlastenfaciliteit, waarvan je gebruik kunt maken bij financiële problemen door meerdere oorzaken. Daarbij riep NHG de banken op tot het volgen van dit initiatief voor hypotheken zonder NHG - de ING doet dat nu dus.

Al die hulp voor huizenbezitters in financiële nood is voor die mensen natuurlijk erg prettig. Wie ermee geholpen is, in z'n woning kan blijven wonen en er niet met een restschuld uigezet wordt zal er erg gelukkig mee zijn. Maar de financiële instellingen hebben vanzelfsprekend meer argumenten om dit te doen dan alleen het goed doen voor de noodlijdende klant.

Bron: Hypotheek hulp en huizenmarkt

Over deze website: Hypotheek-Weetjes informeert consumenten op het gebied van banksparen en kosten koper

Trefwoorden: Huizenmarkt, Hypotheek, Hypotheken, Nhg