Kijk met verhuren van tweede woning

Door: Hypotheek Weetjes  04-08-2009
Trefwoorden: Verhuren, Huurwoningen, Huizenmarkt

Eén van die oplossingen is het verhuren van je huis. Dat compenseert dan tenminste de lasten van de hypotheek op je oude woning. Als het even tegenzit heb je naast de nieuwe en de oude hypotheek ook nog een overbruggingskrediet lopen, en over al die leningen moet de maandelijkse rente wel betaald worden.

Verhuren heeft echter een hoop haken en ogen waar je in eerste instantie misschien niet over nadenkt. Allereerst moet je toestemming hebben van de bank waar je hypotheek loopt. Zij lopen immers een groter risico op een verhuurd huis: als de woning verkocht moet worden omdat jij de lasten niet meer betaalt, kunnen ze de huurders er niet zomaar uitzetten. En verkoop in verhuurde staat levert een stuk minder op dan zonder huurders.

Omdat de Leegstandwet ruimte geeft voor tijdelijke verhuur, waarbij de verhuurder de huurders wel weg kan sturen met een opzegtermijn van drie maanden, staan banken misschien toch open voor deze oplossing. Als de bank die toestemming geeft, dan heeft dat vaak hogere lasten tot gevolg door een opslag op de rente en een verplichte maandelijkse aflossing.

Bron: Oppassen met verhuren
HW is een informatieve website op het gebied van hypotheken. Gebruik nu ook onze nieuwe module, hypotheek berekenen, hiermee kunt u zien hoeveel u kunt krijgen als hypotheek.

Trefwoorden: Huizenmarkt, Huizenprijs, Huurwoningen, Verhuren