Kopers stellen beslissing voor aanschaf van huis verder uit.

Door: Hypotheek Weetjes  08-04-2009
Trefwoorden: Huizenmarkt, Huizenprijs

De verwachtingen bij de verkopers op de woningmarkt zijn dan ook laag gestemd. Dit is in lijn met de cijfers van NVM makelaarsorganisatie die meldt dat het aantal transacties in een jaar tijd met 33% is gedaald en de verkoopsprijs gemiddeld met 2,5% is gedaald in het laatste kwartaal van 2008. Geen goede berichten dus voor de verkopers op de woningmarkt.

Niet alleen de huizenverkopers voelen de druk in de markt ook de makelaars staan onder druk en zien de marges zakken. Ook vindt er hevige concurrentie plaats en besluiten huizenverkopers over de boeg te gaan voor makelaars met goedkope internetbemiddeling of besluiten om zelf hun huis te verkopen. Hierdoor is ruim 25% van de makelaars volgens de NVM in de problemen gekomen en dreigt het voorbestaan van hun onderneming. Toch raadt de directeur Hans van der Ploeg van VBO-makelaars hun leden af verder te zakken met hun prijs en mee te gaan met de neerwaartste trend in markt, de makelaars rekenen immers een werkelijke prijs voor de diensten die zij aanbieden.


Dit nieuwsbericht is afkomstig van HW: Op deze financiele website worden verschillende aspecten uit de hypotheekbrance uitgelegd. Van hypotheek nieuws tot hypotheek aanbieders
Bron: Kopers stellen beslissing voor aanschaf van huis verder uit.

Trefwoorden: Huizenmarkt, Huizenprijs