Krediethypotheek Florius verbeterd

Door: Hypotheek Weetjes  10-03-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Florius, Krediethypotheek

Een krediethypotheek is in feite een doorlopend krediet met je woning als onderpand. Net als bij een doorlopend krediet is de rente variabel en kun je flexibel opnemen en aflossen - wanneer je maar wilt. Daarmee is het in sommige situaties een prima onderdeel van een hypotheekconstructie. Als je bijvoorbeeld overweegt om in de wat verdere toekomst een verbouwing te laten uitvoeren maar tegen die tijd niet de moeite en kosten van het afsluiten van een nieuwe hypotheek wilt nemen.

Bij de Krediethypotheek van Florius was het echter tot nu toe zo dat het rentepercentage voor de totale hypotheek bepaald werd op basis van de vastgestelde limiet. Dus stel dat je een vaste hypotheek opneemt van € 200.000 en daarbij een Krediethypotheek vastlegt met een limiet van € 100.000 bij een executiewaarde van € 275.000, dan is de totale verstrekking boven de 100% van de executiewaarde. De hypotheekrente die je betaalt heeft dan de maximale opslag. Neem je echter maar € 25.000 van die limiet opneemt, dan is de werkelijke verstrekking eigenlijk € 225.000. Ruim onder de 100% van de executiewaarde - waarmee de rente lager zou moeten zijn.

Vanaf nu kijkt Florius dus naar de werkelijke verstrekking en niet meer naar de limiet bij het bepalen van de rente. Dat kan aardig verschil maken. Wat natuurlijk niet betekent dat je dan nu maar altijd de maximaal mogelijke limiet moet gaan vastleggen. Je betaalt immers wel kosten die gerelateerd zijn aan de lmiet.

Bron:

Krediethypotheek Florius verbeterd

Trefwoorden: Florius, Hypotheek, Krediethypotheek