Lange hypotheekrente omhoog bij ING

Door: Hypotheek Weetjes  09-04-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheekrente, Variabele Hypotheekrente

De woordvoerder van ING stelt dat de verhoging van de lange hypotheekrente te maken heeft met de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Nu is ING doorgaans niet de eerste met dit soort rentewijzigingen, dat maakt ons nieuwsgierig. Het kan natuurlijk goed zo zijn dat de kapitaalmarktrente aan het stijgen is. Dat zullen we dan vanzelf wel merken, andere hypotheekaanbieders volgen dan ongetwijfeld binnenkort met renteverhogingen voor de langere termijnen.

Zou het ook kunnen dat het verhogen van de lange termijnrente een slim inspelen is op de behoefte van mensen aan zekerheid in de huidige tijd? Waardoor ze bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek toch de hypotheekrente wel voor 15 of 20 jaar vast willen zetten? Misschien dat er zelfs een zoektocht naar zekerheid is onder de mensen met korte rentevastperiodes, die daarom hun rente langer gaan vastzetten?

Een andere mogelijke verklaring is dat ING toch ergens de marge vandaan moet halen. Op de variabele hypotheekrente verdienen ze bijna niets op het moment, omdat hun rentebeleid zo gunstig is voor de klant. De vaste opslag op het Euribor-tarief is bij nagenoeg iedere bank inmiddels verhoogd, bij ING niet. Vast en zeker niet uit klantlievendheid - eerder omdat ze een wijzigingsrecht niet in de voorwaarden hebben opgenomen.

Dit nieuwsbericht is afkomstig van HW: Op deze financiele website worden verschillende aspecten uit de hypotheekbrance uitgelegd. Van kosten koper tot hypotheken vergelijken.
Bron: Lange hypotheekrente omhoog bij ING

Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheekrente, Variabele Hypotheekrente