Variable hypotheekrente ING nu 1,99%

Door: Hypotheek Weetjes  16-04-2009
Trefwoorden: Hypotheekrente, Rentetarieven, Euribor

De variabele rente die in rekening wordt gebracht aan klanten is rechtstreeks gekoppeld aan het Euribor tarief. Dit tarief wordt gebruikt door banken als indicatie voor de rente, waarvoor banken bij andere banken lenen. Doordat dit rentepercentage in de afgelopen tijd sterk is gedaald, is ook de rente voor de variabele hypotheek van de ING gedaald.

De ING gebruikt voor de vaststelling van de variabele rente gebruik van de 1 maands Euribor op de 15de van de maand, dit vermeedert met een opslag van 1% betekent het percentage voor de komende maand. Doordat de Euribor vandaag gedaald is naar 1,99% heeft dit een gunstig effect op de tarieven van de variabele hypotheek bij de ING. Een half jaar geleden bedroeg de rente nog 5,2%.

Sommige klanten van ING bank profiteren zelfs van een opslagpercentage van 0,80%, bij een hypotheek die 75% of minder bedraagt dan de executiewaarde. Voor deze klanten houdt deze daling in dat de rente voor hen slechts 1,79% is, dit terwijl de variabele rente voor november nog op 6% was gesteld.

Bron: Variable hypotheekrente ING daalt verder..
Hypotheek-Weetjes.nl informeert ook over hypotheek berekenen en allerlei andere nieuws berichten over hypotheken en hypotheekrente.

Trefwoorden: Euribor, Hypotheekrente, Rentetarieven, Variabele Hypotheekrente