Verdubbeling maandlasten door gestegen hypotheekrente

Door: Hypotheek Weetjes  28-08-2008
Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheekrente, Bkr Hypotheek

In 2003 kon men nog een financiering afsluiten tegen een rente van 3,2% terwijl het minimum nu rond de 6% schommelt. Wanneer u binnenkort uw hypotheek moet verlengen kan dit dus bijna een verdubbeling van uw lasten betekenen. De inkomensstijging die u de afgelopen jaren heeft doorgemaakt compenseert de stijging van uw lasten gelukkig enigszins.

Toch kan het voor een bepaalde groep mensen verstandig zijn nu al te bekijken wat een stijging van de hypotheekrente voor hen gaat betekenen. Dit geldt in het bijzonder voor huiseigenaren die in de periode van 2003 tot 2005 een hypotheek hebben afgesloten met een rentevastperiode van 10 jaar of minder. Ook diegenen die in die periode een BKR hypotheek hebben afgesloten, kunnen nu wellicht voordeliger uit zijn wanneer zij door het vervallen van hun BKR codering inmiddels in aanmerking komen voor een reguliere hypotheek.

Past uw hypotheek in dit plaatje? Laat dan alvast eens bekijken welke hypotheekrente u nu kunt krijgen en wat voor een maandlast dit oplevert. Misschien is het nu al interessant om uw hypotheek over te sluiten.

Trefwoorden: Bkr Hypotheek, Hypotheek, Hypotheekrente, Hypotheekrentetarieven, Maandlasten Hypotheek Berekenen