verzekeringen voor fraude

Door: Jansen En Zoon  09-04-2008
Trefwoorden: Verzekeringen, Internet, Verzekering

Voor 15 € per jaar declareert het bedrijf alle boetes wegens het schenden van auteursrechten op internet. Bovendien krijg je als lid een T-shirt waarop staat: "Ik ben veroordeeld wegens het delen van bestanden en het enige wat ik kreeg was dit domme t-shirt".

Vorig jaar paste Zweden de filesharingwet aan, waardoor niet alleen het uploaden maar ook het downloaden van illegale bestanden strafbaar is. Sinds die wet werd aangenomen zijn al drie mensen veroordeeld, waarbij de boetes opliepen tot zo'n ruim tweeduizend €. Onlangs werd ook de populaire download site gesloten, wat voor veel ophef zorgde.


Initiatiefnemer Magnus Brath wil de dienst ook in Noorwegen en Denemarken gaan aanbieden, aangezien deze buurlanden een soortgelijke wetgeving kennen. Volgens Brath is zijn verzekering niet illegaal. De Zweedse verzekeraar Bisso biedt een soortgelijke verzekering aan, maar dan voor snelheidsboetes.

Hoeveel aanmeldingen Tankafritt inmiddels heeft gekregen is onbekend. Feit is dat als het storm gaat lopen Tankafritt zal moeten uitbreiden. Momenteel is Magnus Brath de enige werknemer.

Trefwoorden: Downloaden, Films, Internet, Verzekering, Verzekeringen, Zweden

Contact Jansen En Zoon

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share