Betere Botox dan Botox: Reloxin

Betere Botox dan Botox: Reloxin van Kliniekoverzicht.nl

Door: Kliniekoverzicht.nl  18-03-2009
Trefwoorden: Rimpels, Rimpelbehandeling, Botox

Reloxin beter dan Botox bij fronsrimpels

18-03-2009 - Reloxin beter dan Botox bij fronsrimpels
AMSTERDAM - Het nieuwste anti-rimpelmiddel op basis van Botuline Toxine A heet Reloxin en werkt volgens de onderzoekers sneller en langer dan Botox. Met name bij matige tot ernstige fronsrimpels. Dit opzienbarende nieuws staat volgende maand zwart op wit in Archives of Facial Plastic Surgery, het vooraanstaande Amerikaanse maandblad over cosmetische en plastische chirurgie.Reloxin beter dan Botox bij fronsrimpels

Het blad publiceert in het aprilnummer de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar de effecten van Reloxin. Over een periode van 13 maanden zijn 1200 vrouwen gevolgd die het middel – net zoals bij Botox – plaatselijk geïnjecteerd kregen. In de meeste gevallen was binnen 7 dagen al verbetering zichtbaar. Na 30 dagen bleek dat 80 tot 91% van de proefpersonen beduidend minder fronsrimpels had. Bovendien werd duidelijk dat, na meerdere behandelingen, de werking zelfs langer dan een jaar aanhoudt.

Neveneffecten Reloxin
Natuurlijk heeft ook Reloxin neveneffecten. De werkzame stof Botuline Toxina A blokkeert immers geheel of gedeeltelijk de werking van de spieren. De bijverschijnselen zijn echter zo mild dat geen van de vrouwen uit het onderzoek de behandeling moest staken. Er werd melding gemaakt van hoofdpijn, hangende oogleden en wenkbrauwen. De onderzoekers benadrukken in hun rapport dat dit steeds minder voorkomt naarmate de behandeling voortduurt.

Positief is dat Reloxin tot nu toe geen allergische reacties heeft veroorzaakt en veilig is gebleken bij langdurig gebruik. De verwachting is dan ook dat het middel snel op de markt zal komen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Reloxin in april 2009 ter goedkeuring voorgelegd aan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Wanneer Reloxin in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.
©KliniekOverzicht.nl (cp)Geplaatst door: redactie Kliniekoverzicht.nl
Bron: KliniekOverzicht.nl

Tags: Botox, Reloxin, fronsrimpels, rimpelbehandeling

Terug naar nieuwsoverzicht plastische en cosmetische chirurgie...


Trefwoorden: Botox, Cosmetische Chirurgie, Fda, Fronsrimpels, Plastische Chirurgie, Reloxin, Rimpelbehandeling, Rimpels