Fabrikant Botox ontdekt bij toeval middel voor lange en dikke wimpers

Fabrikant Botox ontdekt bij toeval middel voor lange en dikke wimpers van Kliniekoverzicht.nl

Door: Kliniekoverzicht.nl  27-10-2008
Trefwoorden: Botox, Wimperverlenging, Cosmetische Chirurgie

ROTTERDAM - Lange wimpers zonder mascara. Allergan, de fabrikant van Botox, brengt binnenkort een opzienbarend nieuw cosmetisch product op de markt. Het middel - onder de merknaam Latisse - belooft langere en dikkere wimpers en lijkt een groot commercieel succes te gaan worden.

Latisse is oorspronkelijk ontwikkeld als medicijn voor de behandeling van glaucoom. Wetenschappelijk onderzoek naar de werking bracht een wel heel bijzonder neveneffect aan het licht: patiënten kregen langere en dikkere wimpers.

FDA goedkeuring
Allergan verwacht zeer binnenkort dat Latisse door de US Food and Drug Administration ( FDA) wordt goedgekeurd. Volgend jaar wordt gestart met de verkoop in Engeland. De rest van Europa zal snel volgen.

De ‘wimperbusiness’ is behoorlijk lucratief. In Engeland alleen al ruim boven de 400 miljoen Euro. Vrouwen over de hele wereld willen prachtige opvallende wimpers. Bedrijven die een graantje mee willen pikken van het verwachte succes van Latisse komen bedrogen uit. Op de werkzame stof prostaglandins rust een stevig copyright dat Allergan het afgelopen jaar al -met succes- in 7 rechtszaken heeft verdedigd.

Botox
Het is niet voor het eerst dat medicijnen cosmetische neveneffecten hebben. Zo werd Botox in eerste instantie alleen gebruikt om bepaalde zenuwtrekjes te behandelen. Inmiddels is Botox uitgegroeid tot het populairste antirimpel middel ter wereld. Ook wordt Botox gebruikt tegen overmatig zweten en migraine.

Regaine
Regaine heeft een soortgelijke ontwikkeling doorgemaakt. Dit actieve ingrediënt van een medicijn tegen hoge bloeddruk, is nu ontdekt als effectief middel tegen kaalheid.
CP / ©Kliniekoverzicht.nl

Trefwoorden: Botox, Cosmetische Chirurgie, Latisse, Platische Chirurgie, Wimperverlenging