Nieuwste methode Spiral Flap: borstcorrecties zonder implantaten

Door: Kliniekoverzicht.nl  13-10-2008
Trefwoorden: Plastische Chirurgie, Borstvergroting, Borstlift

ROTTERDAM - De revolutionaire 'spiral flap' methode is het allernieuwste op het gebied van borstcorrectie en wordt binnenkort gepresenteerd tijdens de jaarlijkse conferentie over plastische chirurgie van de American Society of Plastic Surgeons (ASPS) in november 2008. Het belooft stevige en natuurlijk gevormde borsten zonder implantaten.

Dr. Dennis Hurwitz, vooraanstaand lid van de ASPS en ‘spiral flap’-expert, benadrukt dat de nieuwe techniek geen vervanging is voor de standaard borstvergroting of borstlift.

Spiral flap is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met extreem geslonken slappe borsten waar praktisch geen vet meer in zit. Daarbij kun je denken aan vrouwen die meerdere zwangerschappen achter de rug hebben of vrouwen na de overgang. Maar wie het meest gebaat zijn bij de techniek zijn vrouwen die heel veel zijn afgevallen. Bij deze categorie patiënten heeft de borst van zichzelf nauwelijks meer volume en mist de huid alle elasticiteit. Een gewone borstlift of borstvergroting geeft dan niet het gewenste resultaat”.

Spiral Flap
‘Spiral flap’ maakt handig gebruik van ongewenst vet en overtollige huid van bijvoorbeeld de buik, de bovenarm en de rug -onder de bh-band- door dat weg te nemen en er een borstheuvel van te vormen. De plastisch chirurg zet deze vervolgens op de juiste plaats vast in een soort huidflap die de nieuwe borst op z’n plaats houdt.

Deze zogenaamde ‘spiral flap’ is volgens Dr. Hurwitz geweldig materiaal om mee te werken. “Het is huideigen, voelt daardoor zacht en warm aan en beweegt heel natuurlijk. Erg prettig voor de patiënt, maar zeker ook voor de chirurgen omdat zij daardoor de borst veel beter in model kunnen krijgen.”

Volgens Dr. Hurwitz is de nieuwe techniek een geweldige aanwinst voor de plastische chirurgie. Vooral ook omdat het dubbel voordeel oplevert voor de vrouwen. “Het is een klassieke win-winsituatie: op plaatsen met teveel huid en vet haal je wat weg om het elders goed te kunnen gebruiken. Het resultaat? Een mooi gevormd lichaam!” (CP / ©Kliniekoverzicht.nl)

Hele bericht is te lezen op:

Nieuwste methode Spiral Flap: borstcorrecties zonder implantaten

Trefwoorden: Borstlift, Borstvergroting, Borstvergroting Zonder Implantatie, Plastische Chirurgie, Spiral Flap