Nieuwste technologie SPY biedt grote voordelen bij borstreconstructie

Nieuwste technologie SPY biedt grote voordelen bij borstreconstructie van Kliniekoverzicht.nl

Door: Kliniekoverzicht.nl  02-10-2008
Trefwoorden: Plastische Chirurgie, Buikwandcorrectie, Borstreconstrcutie

Het probleem met deze reconstruerende ingreep is echter dat artsen en plastisch chirurgen tijdens de operatie onvoldoende zicht hebben op de buikspieren. Daardoor kunnen spieren beschadigen en kan de buikwand verslappen.

Dr. Chrysopoulo werkt als plastisch chirurg in het San Antonio Methodist Ziekenhuis. Eén van de twee instellingen in heel Amerika waar “SPY” sinds kort wordt toegepast.

Volgens hem vertoont de technologie van “SPY” grote gelijkenissen met een angiogram. “We injecteren een fluorescerende kleurstof in het lichaam waardoor de bloedvaten oplichten. Op deze wijze ontstaat een soort wegenkaart die ons als het ware de weg toont in het lichaam. Hierdoor kunnen we veel preciezer werken en meer spierweefsel behouden”.

Circa 150 patiënten zijn inmiddels geopereerd met behulp van de “SPY” methode en de resultaten zijn boven verwachting. Patiënten hebben veel minder last van postoperatieve pijn, herstellen sneller van de ingreep en kunnen daardoor veel eerder naar huis. “Ze zijn kortom veel sterker”, concludeert Chrysopoulo. Dankzij de grote voordelen van deze nieuwe techniek komen inmiddels uit heel Amerika en zelfs uit andere landen veel patiënten naar San Antonio.

Helaas voor Nederlandse patiënten zijn er in ons land nog geen klinieken of ziekenhuizen waar gebruik wordt gemaakt van de microprecisie en de voordelen van de “SPY” methode.

Voor meer informatie kijk op Kliniekeninfo en Ervaringen Plastische Chirurgie

Trefwoorden: Borstreconstrcutie, Buikwandcorrectie, Plastische Chirurgie,