Plastisch chirurgen waarschuwen voor rimpelrexia

Plastisch chirurgen waarschuwen voor rimpelrexia van Kliniekoverzicht.nl

Door: Kliniekoverzicht.nl  29-10-2008
Trefwoorden: Botox, Plastische Chirurgie, Cosmetische Chirurgie

ROTTERDAM - Engeland werd onlangs opgeschrikt door alarmerende berichten over een nieuwe aandoening. Na schoonheidsgerelateerde stoornissen als anorexia en tanorexia (dwangmatig zonnen, red.) is er nu rimpelrexia. Hierbij zijn patiënten zo bang om rimpels te krijgen dat ze te veel, te vaak en onnodig Botox

Het gevolg? Een onnatuurlijk bijna ‘bevroren’ gezicht zonder enkele expressie.

De Harley Medical Group, de grootste keten van cosmetische klinieken van Engeland, probeert patiënten tegen zichzelf in bescherming te nemen door hiervoor te waarschuwen en soms zelfs behandeling te weigeren. Een moeilijk dilemma voor de cosmetische branche want de scheidslijn tussen voldoende en te veel is flinterdun en altijd subjectief.

“Onze goed opgeleide specialisten zijn extra alert op patiënten die geobsedeerd lijken door hun rimpels. Bij lichte gevallen van rimpelrexia adviseren zij kleinere doses Botox. De zwaardere gevallen worden bij ons niet behandeld”, vertelt Liz Dale, directeur van de Harley Medical Group. “Natuurlijk willen we er allemaal jonger uitzien, maar dat moet niet dwangmatig worden. Botox is een bijzonder effectief en tamelijk risicoloos cosmetisch product, toch is het zeer onverstandig meer te injecteren dan nodig.”

Baby Botox
Het ziet er gelukkig naar uit dat de waarschuwingen effect hebben: de Harley Medical Group signaleert een verschuiving in de vraag naar Botox. Patiënten kiezen steeds vaker voor een lichtere variant van de normale behandeling: de ‘Baby Botox’. Dit geeft een subtieler en veel natuurlijker resultaat.

Dr. Nick Milojevic, verbonden aan de Harley Medical Group, zegt hierover: “Een goede Botox behandeling valt nauwelijks op. Het is een fantastische manier om te voorkomen dat bestaande lijnen dieper worden en nieuwe rimpels ontstaan.”
CP / ©KliniekOverzicht.nl

Trefwoorden: Botox, Cosmetische Chirurgie, Plastische Chirurgie, Rimpelrexia