Vavelta: de nieuwe Botox gemaakt van babyvoorhuid

Door: Kliniekoverzicht.nl  19-11-2008
Trefwoorden: Rimpelbehandeling, Plastische Chirurgie, Kliniekeninfo

ENGELAND - Intercytex, een Brits biomedisch bedrijf, heeft Vavelta ontwikkeld. Vavelta is een vloeibaar product gemaakt van miljoenen microscopisch kleine huidcellen afkomstig van de voorhuid van baby's. Vavelta is het nieuwste product in de strijd tegen rimpels en anti-aging.

Vavelta wordt geïnjecteerd in de huid van de patiënt om rimpels, littekens en huid beschadigd door zonnen te kunnen behandelen. De klinische testen zijn uitgevoerd in Londen en de ingrediënten voor Vavelta kwam uit de Verenigde Staten. Betrouwbare bronnen zeggen dat de behandeling "uitermate effectief" is.

FDA
De uitgevoerde testen zijn gevolgd en geanalyseerd door de Food and Drug Administration (FDA, Amerikaans Ministerie voor Volksgezoendheid) en de Britse Human Tissue Authority of Britain. De patiënten die hebben deelgenomen aan deze testen geven aan dat meer dan 80 procent van hun huidproblemen verholpen is. 

Dure behandeling
Er is wel een keerzijde. De behandeling is, in tegenstelling tot Botox of fillers, kostbaar.  Een behandeling met Vavelta kost ongeveer 1200 euro per keer.
CS / ©Kliniekoverzicht.nl

Trefwoorden: Kliniekeninfo, Kliniekoverzicht, Plastische Chirurgie, Rimpelbehandeling, Vavelta