Wondermiddel voor langere wimpers: Latisse mag de markt op

Wondermiddel voor langere wimpers: Latisse mag de markt op van Kliniekoverzicht.nl

Door: Kliniekoverzicht.nl  13-01-2009
Trefwoorden: Botox, Plastische Chirurgie, Langere Wimpers

ROTTERDAM - Allergan, fabrikant van onder andere Botox, heeft toestemming gekregen van de FDA om Latisse op de markt te brengen. Latisse is een middel om wimpers te verlengen.Latisse is oorspronkelijk ontwikkeld als medicijn voor de behandeling van glaucoom. Wetenschappelijk onderzoek naar de werking bracht een wel heel bijzonder neveneffect aan het licht: patiënten kregen langere en dikkere wimpers.

FDA goedkeuring

Allergan heeft voor Latisse de goedkeuring van de US Food and Drug Administration ( FDA). Volgend jaar wordt gestart met de verkoop in Engeland. De rest van Europa zal snel volgen.

De ‘wimperbusiness’ is behoorlijk lucratief. In Engeland alleen al ruim boven de 400 miljoen Euro. Vrouwen over de hele wereld willen prachtige opvallende wimpers. Bedrijven die een graantje mee willen pikken van het verwachte succes van Latisse komen bedrogen uit. Op de werkzame stof prostaglandins rust een stevig patent dat Allergan het afgelopen jaar al -met succes- in 7 rechtszaken heeft verdedigd.

Botox
Het is niet voor het eerst dat medicijnen cosmetische neveneffecten hebben. Zo werd Botox in eerste instantie alleen gebruikt om bepaalde zenuwtrekjes te behandelen. Inmiddels is Botox uitgegroeid tot het populairste antirimpel middel ter wereld. Ook wordt Botox gebruikt tegen overmatig zweten en migraine.

Regaine
Regaine heeft een soortgelijke ontwikkeling doorgemaakt. Dit actieve ingrediënt van een medicijn tegen hoge bloeddruk, is nu ontdekt als effectief middel tegen kaalheid.
CP / ©Kliniekoverzicht.nl

Trefwoorden: Botox, Dikkere Winpers, Langere Wimpers, Latisse, Plastische Chirurgie,