Neo’s nieuwe avontuur: Een coöperatie voor groeiende CleanTech ondernemers

Neo’s nieuwe avontuur: Een coöperatie voor groeiende CleanTech ondernemers van Lotsov * Business Incubation, Acceleration, Internationalization

Door: Lotsov * Business Incubation, Acceleration, Internationalization  24-11-2008
Trefwoorden: Internationaal, Ondernemers, Twitter

De coöperatie
Bijzonder is de samenwerkingsvorm die deze ondernemers gekozen hebben, namelijk de coöperatie. “Bij start-ups is er naast seed-money vaak enorm veel sociaal kapitaal nodig. Een netwerk voor je launching customers, je investeerders en andere ondernemers om je te coachen. In tegenstelling van de BV of de NV, maakt de coöperatie het mogelijk om ook deze non-materiële activa te ‘waarderen’ met een lidmaatschap.” aldus Neo. Verder helpt de coöperatie met cashmanagement, groeifinanciering, launching customers en vele andere zaken die normaal voor start-ups buiten de mogelijkheden liggen. “We willen deze CleanTech start-ups helpen snel te groeien en dat doen we niet door hoge uurtarieven te rekenen, maar door mee te delen in de waardecreatie. Daar staat de ‘V’ van lotsov* dan ook voor!”    

What’s in a name? - lotsov*

Opvallend aan deze coöperatie is de naam: ‘lotsov’. Vooral Edgar Neo hiervoor een gelijknamige stichting bestuurde.   “Dat was ‘mijn’ werkgelegenheidsproject waarmee we zo’n 300 jongeren aan passend onderwijs en / of werk hebben geholpen. Het doel was ze zelfredzaam te maken. Nu vormen de jongeren zelf het bestuur. Ze hebben de stichting omgedoopt tot “peeers” en hebben mij niet echt meer nodig. Een mooier compliment kan ik me niet wensen.”

Rotterdam Racing en RDM
De eerste wapenfeiten zijn al een feit. lotsov* was met groot succes, actief partner van Rotterdam Racing bij het organiseren van een ‘Greenzone’ voor ING Racesalon in Ahoy Rotterdam en participeert, samen met de BVIT, EnviU en YesDelft! In het consortium dat op het RDM terrein een CleanTech Business Incubator gaat lanceren.
“Ik woon al op Heijplaat! Hier heeft het altijd al gebroeid, hier gaat het gebeuren en lotsov is erbij.” sluit Neo enthousiast af.

==========================================================================================
Meer info?
Bel of mail Edgar Neo
T: 084-003 28 93
E: edgar@lotsov.info

en / of

volg hem op Twitter

Trefwoorden: Cashmanagement, Cleantech Business Incubator, Enviu, Funda, Greenzone, Groeifinanciering, Internationaal, Investeerders, Launching Customers, Lotsov, Lotsov 2.0, Lotsov Coöperatie, Nationaal, Neo, Ondernemers, Peeers, Seed-money, Sociaal Kapitaal, Start-ups, Thinq, Twitter,

Contact Lotsov * Business Incubation, Acceleration, Internationalization

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share