1000 gratis brillen voor mensen in Liberia West Afrika

Door: Mercy Ships  18-08-2008
Trefwoorden: Optometrist, Opticien, Oogzorg

Nederlands team naar Liberia

Rotterdam | 18 augustus 2008 – Een Nederlands team van vijf dames en één heer reist eind augustus voor vijf weken af naar het West-Afrikaanse land Liberia. Het team van Stichting ICare is van plan als zelfstandig opererend team ongeveer 1000 Liberianen een bril aan te meten. Zij zullen mensen helpen die door medische teams van ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships op dit moment al een afsprakenkaart ontvangen voor data in september. Mercy Ships is sinds februari 2008 aanwezig in Liberia met hospitaalschip Africa Mercy en verricht onder andere oogoperaties. Patiënten die geen oogoperatie nodig hebben, maar voldoende geholpen zijn door een bril, zullen doorverwezen worden naar het Nederlandse team van Stichting ICare.

ICare
De christelijke stichting ICare is afgelopen jaar opgericht, met als doel mensen in ontwikkelingslanden te voorzien van een bril, als ze dit zelf niet kunnen bekostigen. Hiervoor hebben zij voor een aantal logistieke zaken samenwerking gezocht met Mercy Ships. Zo zal het ICare-team aan boord van de Africa Mercy overnachten. Eveneens is er door het Nederlandse kantoor van Mercy Ships assistentie verleend bij het verzenden van een deel van de benodigde brillen.

Arjen van der Wolf, directeur van Mercy Ships Holland, zegt: “Wij zijn blij met deze samenwerking en dat wij Stichting ICare hebben kunnen helpen. Aangezien er aan boord al veel projecten gedaan worden, is er niet voldoende mankracht voor extra werk. Daarom is het prachtig dat er op deze manier toch meer mensen geholpen kunnen worden.”

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie.

Voor meer informatie over dit project of over Mercy Ships kunt u kijken op www.projecticare.nl of www.mercyships.nl.

Voor vragen en interviews over ICare, neemt contact op met:
Miranda Tollenaar - ICare
Brouwerijweg 40 - 6814 EL Arnhem - The Netherlands
Tel + 316-46402747
www.projecticare.nl

Trefwoorden: Africamercy, Gratis Brillen, Liberia, Mercyships, Oogzorg, Opticien, Optometrist, Www.mercyhips.nl, Www.projecticare.nl,