Africa Mercy verlaat Liberia

Africa Mercy verlaat Liberia van Mercy Ships

Door: Mercy Ships  19-12-2008
Trefwoorden: Vrijwilligerswerk, Benin, Liberia

Africa Mercy vertrekt uit Liberia
Rotterdam | 18 december 2008 – Hospitaalschip Africa Mercy is afgelopen week uit het West-Afrikaanse Liberia vertrokken na een vierde bezoek van tien maanden. Het eerste bezoek van Mercy Ships aan Liberia was in 2005 op uitnodiging van de Verenigde Naties. President Johnson Sirleaf en Vice President Boakai bezochten het schip vlak voor het vertrek om de bemanning te bedanken voor al hun werk en voortgang van het werk toe te zeggen.
“Wat we hebben gezien en ervaren, is meer dan verwacht,” sprak President Johson-Sirleaf. “Het minste wat we kunnen toezeggen is dat we zullen proberen door te gaan met het werk dat jullie gestart zijn…Jullie hebben de levens verandert van Liberianen die niet bereikt konden worden door onze eigen overheid door gebrek aan hulpbronnen - mensen, financiën en techniek.”
Professionele vrijwilligers van Mercy Ships deden de afgelopen vier jaar o.a. meer dan 3000 reconstructieve en aangezichtsoperaties, hielpen ruim 16.348 mensen met tandheelkundige zorg en meer dan 35.042 oogpatiënten. 400 vrouwen met gynaecologische problemen werden geopereerd, terwijl zeven chirurgen en zes verpleegkundigen werden getraind bij het doen van deze operatie. 289 Liberianen ontvingen een orthopedische operatie. Verder werden twee klinieken, een school en een demonstratieboerderij gebouwd. Er werd gewerkt aan een betere watervoorziening in de hoofdstad Monrovia. Waterputten werden gegraven en sanitaire voorzieningen aangelegd in verscheidene dorpen. De afgelopen 10 maanden was er ook veel aandacht voor training van medisch personeel op allerlei niveaus in het lokale John F. Kennedy-ziekenhuis. Tegelijkertijd werd een vleugel van dit ziekenhuis gerenoveerd.

De Africa Mercy is nu onderweg naar Tenerife voor jaarlijks onderhoud, reparaties en bevoorrading. Vanaf februari 2009 meert het schip gedurende 10 maanden aan in het West-Afrikaanse Benin. Mercy Ships bezocht het Franstalige land driemaal eerder, de laatste keer in 2004.

Trefwoorden: Benin, Hospitaalschip, Liberia, Mercyships, Vrijwilligerswerk, Westafrika,