Fiets 'm d'r in voor Mercy Ships

Fiets 'm d'r in voor Mercy Ships van Mercy Ships

Door: Mercy Ships  03-07-2009
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Vrijwilligerswerk, Goededoelen

Nieuws
30-06-2009 Bodegraven - Met de sponsoractie ‘Fiets m d’r in’ is zaterdag 20 juni 13.160 euro opgehaald voor Mercy Ships. Onder het gejuich van meer dan duizend bezoekers ging de ruim 65 teams de baan af. Slechts een enkeling hield zijn pak droog. De markt, de waterfietsen en rollerbaan waren druk bezocht. Ook werden ongeveer honderd auto’s gewassen voor het goede doel.Met dit resultaat mag de actie met recht geslaagd genoemd worden. Het doel van 10.000 euro is ruim overtroffen. Het was de hele dag door een groot spektakel. De meest bijzondere creaties waagden de oversteek over de smalle baan van 50 meter lang aan de Spanjeweg in Bodegraven.

Winnaars:
De snelste tijd: 5,85 seconden, werd neergezet door Mark van Barneveld. De zussen Jantine en Karin van der Weiden grepen met hun bloemencreatie de originaliteitprijs. Niels Griffioen haalde met 410 euro het hoogste sponsorbedrag op. Allen wonnen een eenwieler, die beschikbaar werden gesteld door hoofdsponsor Janwillem.

Droog gebleven Wethouder Vroomen gaf het startschot aan de eerste deelnemer. Daarbij beloofde hij zelf de afdaling te zullen maken als er 500 euro in een speciale pot zou komen. Die kwam er en ’s middags om 15:00 uur kwam de wethouder terug en hield zijn belofte. Tot spijt van het publiek hield hij zijn pak droog.

"Fiets 'm d'r in" werd georganiseerd door het Rotsblok, het open jeugdwerk van de Hervormde gemeente van Bodegraven. Met het eindbedrag kunnen meer dan 200 mensen geholpen worden met een oogoperatie. Op de foto: Africa Mercy bemanningslid Co Verkerk neemt de cheque in ontvangst.


Op de website www.fietsmdrin.nu zijn foto’s en filmpjes van het spektakel te bekijken.Trefwoorden: Fietsmdrin, Gezondheidszorg, Goededoelen, Oogoperaties, Vrijwilligerswerk, Westafrika,