Mercyships bestaat 30 jaar!!

Door: Mercy Ships  02-07-2008
Trefwoorden: Vrijwilligerswerk, Benin, Liberia

Mercy Ships: Honderdduizenden Afrikanen geholpen


ROTTERDAM – Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Mercy Ships haar eerste schip kocht. De Victoria, later als de Anastasis het boegbeeld van de organisatie, werd in 1978 vanuit Venetië naar Griekenland gesleept om daar omgebouwd te worden tot een hospitaalschip. Sindsdien is aan honderdduizenden mensen hoop en genezing gebracht, sinds vorig jaar met het vijfde schip van Mercy Ships, de Africa Mercy. De cijfers zijn bemoedigend: 32.000 levensveranderende operaties, 300.000 medische behandelingen, 200.000 tandartsbehandelingen, 950 bouwprojecten en 14.500 gezondheidswerkers getraind.


Lees verder
In 2007 is Mercy Ships met de verbouwde treinferry, de Africa Mercy, een nieuw tijdperk ingegaan, waarin met nieuwe en modernere middelen nog meer hulp geboden kan worden. De komende 30 jaar staan opnieuw in het teken van het opkomen voor de allerarmsten door maximalisering en uitbreiding van de hulpverleningsactiviteiten. Omdat 20 van de allerarmste landen ter wereld zich in Afrika bevinden, is de hulp voornamelijk toegespitst op West-Afrika. In Sierra Leone is een team van ruim 80 vrijwilligers actief op twee Mercy Ships locaties, een fistel-ziekenhuis en een zorgcentrum voor gehandicapten. Het hospitaalschip Africa Mercy is met 450 bemanningsleden uit meer dan 40 verschillende landen tot december actief in Liberia. Heel 2009 zal het schip in het Franstalige Benin actief zijn.

De vrijwilligers aan boord, die zelf kost en inwoning betalen, brengen o.a. specialistische zorg op het gebied van oogheelkunde, tandheelkunde, orthopedie en aids voorlichting. Ook zijn er landbouw- en sanitatie-projecten. Diverse Liberianen zijn de afgelopen maanden getraind in de reparatie en het onderhoud van de watervoorziening in hoofdstad Monrovia. Hierdoor is een deel van de stad geholpen aan gezond drinkwater.

Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of

Trefwoorden: Benin, Liberia, Medische Hulpverlening, Mercyships, Monrovia, Vrijwilligerswerk,