Paul Nouwen nieuwe voorzitter Mercy Ships Holland

Door: Mercy Ships  05-06-2008
Trefwoorden: Hulpverleningsorganisatie, Ontwikkelingsorganisatie, Hospitaalschip

PERSBERICHT


Rotterdam, 4 juni 2008

Paul Nouwen nieuwe voorzitter Mercy Ships Holland

Rotterdam | 4 juni 2008 – Voormalig hoofddirecteur van de ANWB, Paul Nouwen, wordt op 5 juni a.s. geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van Mercy Ships Holland. Hij neemt het over van Prof. Gustaaf van Beers die de afgelopen jaren de taak op zich nam. Arjen van der Wolf, directeur van Mercy Ships Holland, zegt: “Professor Van Beers heeft zich als voorzitter jarenlang trouw ingezet en hij heeft een grote rol gespeeld bij de financiering van de Africa Mercy. Wij zullen hem missen, maar we hebben in Paul Nouwen gelukkig een waardig opvolger gevonden. Paul Nouwen is met zijn ervaring als directeur en adviseur een geweldige aanwinst voor onze organisatie en we zijn dankbaar dat hij deze bestuurstaak op zich wil nemen. Zijn hart voor de allerarmsten en Gods liefde voor hen, sluiten goed aan bij onze organisatie.”

Nouwen (73) voorheen eveneens directeur van de Nationale Nederlanden, is een sociaal en betrokken man. Hij fungeerde als voorzitter van verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder de Ben-Gurion University of the Negev, en heeft daarmee een schat aan ervaring. Bij velen is hij eveneens bekend als de broer van Henri Nouwen, de inspirerende priester en schrijver, die 12 jaar geleden overleed.


Mercy Ships

Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships bestaat dit jaar 30 jaar en is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.
Trefwoorden: Hospitaalschip, Hulpverleningsorganisatie, Mercyships, Ontwikkelingsorganisatie, Voormalig Hoofddirecteur Anwb,