Controles veiligheid vakantiewerk

Controles veiligheid vakantiewerk van Pay For People

Door: Pay For People  03-07-2009
Trefwoorden: Salarisadministratie, Loonadministratie, Payroll

De arbeidsinspectie zal dit jaar ongeveer 1000 bedrijven bezoeken die tieners als vakantiekrachten hebben aangenomen. Dit is minder dan vorige jaar toen de inspectie 1600 ondernemingen langsging.


Vooral bedrijven in de agrarische sector, autowasserijen, groothandels, supermarkten, warenhuizen en distributiecentra kunnen een bezoek verwachten. De arbeidsinspectie zal vooral op de veiligheid van werkplekken beoordelen. De reden waarom er dit jaar minder controles worden uitgevoerd heeft te maken met de daling van het aantal overtredingen met vakantiewerkers.


Waarmee rekening moet worden gehouden, is dat jongeren tot en met 15 jaar geen werk mogen doen wanneer ze in aanraking komen met gevaarlijke stoffen. Ook als cassière of op een andere manier als geldbeheerder mogen ze niet aan de slag, omdat ze dan een te grote verantwoordelijkheid hebben. Ze mogen ook niet meer dan tien kilo tillen. Vanaf 16 jaar worden de regels soepeler.
De meeste overtredingen hebben overigens te maken met te lange werkdagen en te weinig rust. In de ogen van de overheid horen jongeren namelijk op school te zitten. Een bijbaantje is goed voor de werkervaring, maar niet om de kost te verdienen.

Trefwoorden: Loonadministratie, Payroll, Payrollen, Payrolling, Salarisadministratie, Uitzendbureau Beginnen, Uitzendbureau Starten,