Flexibele schil in de recessie

Flexibele schil in de recessie van Pay For People

Door: Pay For People  04-06-2009
Trefwoorden: Payroll, Payrolling, Freelance

Eigenlijk is het raar dat de uitzendbranche nu klaagt. Jarenlang hebben ze u voorgehouden dat u toch echt minstens 20% van uw personeel flexibel moet inhuren. Dan kunt u mee-ademen met de economie. En nu ademt u uit, zoals de bedoeling was. De uitzendbranche had gelijk, maar is daar nu zelf de dupe van.
Anderzijds, als u geen flexibele schil had, en toch de gevolgen van de recessie voelt, zult u uw lessen trekken voor de toekomst.
Hoe kunt u nu zo snel mogelijk (weer) voor een flexibele schil zorgen, zonder dat deze duurder is dan uw vaste personeel?

Een aantal belangrijke keuzemomenten zijn het aflopen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een bestaande werknemer, het in dienst nemen van een nieuwe werknemer en het aflopen van de minimale inhuurtermijn van een uitzendkracht.
Kies op deze momenten bewust voor het voortzetten van de arbeidsverhouding op een flexibele en prijsbewuste manier, zonder dat dit ten koste gaat van de arbeidsvoorwaarden voor de werknemer.

Voorbeelden van flexibele arbeidsverhoudingen:
- de uitzendkracht (duur, maar het uitzendbureau zoekt het personeel, dus u bespaart wervingskosten)
- de payroller (hetzelfde als de uitzendkracht, maar zonder werving, dus veel goedkoper)
- de freelancer of de ZZP-ers (voor hoger opgeleid, zelfstandig werkend personeel)
- het oproepcontract (voor parttimers, nadeel: veel juridische valkuilen)
- (nog) een tijdelijke arbeidsovereenkomst (conform flexwet (3x3), minst flexibel)

Wij wensen u veel succes in deze roerige tijden, en staan u graag bij om uw flexibele schil snel weer op orde te krijgen. Wilt u meer weten e-mail dan naar [email protected] of bel naar: 010-2250488.

Trefwoorden: Backoffice, Backoffice Uitbesteden, Flexibele Arbeid, Flexibele Schil, Freelance, Payroll, Payrollen, Payrolling, Uitzendbranche, Uitzendbureau Beginnen, Uitzendbureau Starten, Uitzendkracht,