Maatschappelijk ondernemen: stages voor jongeren.

Maatschappelijk ondernemen: stages voor jongeren. van Pay For People

Door: Pay For People  27-04-2009
Trefwoorden: Payrolling, Stagiaires, Traverse

DAAD, het Jongerenloket en de Ondernemersfederatie Rotterdam City helpen Rotterdamse jongeren zonder diploma’s aan een stage van 20 weken, onder de noemer ‘De Traverse’. Pay for People ondersteunt dit traject door belangeloos de personeels- en salarisadministratie op zich te nemen.


Pay for People is een echte Rotterdamse organisatie. Zij zijn dan ook nauw betrokken bij het Rotterdamse bedrijfsleven. Omdat ze het belang inzien van goede kansen voor Rotterdamse jongeren die anders ‘buiten de boot’ zouden vallen, ondersteunen zij DAAD, het Jongerenloket en de Ondernemersfederatie Rotterdam City bij het realiseren van stages voor jongeren zonder startkwalificatie.

De Traverse
Onder de naam ‘De Traverse’ krijgen jongeren tussen de 17 en 27 jaar, die niet in het bezit zijn van een diploma, de kans op een stage van 20 weken bij vooraanstaande bedrijven in de Rotterdamse binnenstad. De stagiairs werken vier dagen per week, één dag in de week volgen zij colleges. Daarnaast ondersteunt een persoonlijke coach de jongeren gedurende het hele traject. Na afloop van de stage hebben de jongeren vaak zicht op een aansluitend dienstverband en bezitten ze een startkwalificatie voor een verdere loopbaan.

Stagevergoeding                                                                                                                                                                                                                                                    De jongeren in het Traverse traject kregen voorheen een WW uitkering via het Jongerenloket. Deze uitkering is nu omgezet naar een stagevergoeding, die door Pay for People maandelijks wordt uitgekeerd. Financieel gaan de jongeren er niet op achteruit en zijn ze wel ‘van die uitkering af’. De nieuwe situatie levert dus ook een flinke mentale stimulans op.

Trefwoorden: Daad, Payrolling, Stagevergoeding, Stagiaires, Traverse,