Pay for People steunt kansarme kinderen in Indonesië

Door: Pay For People  20-11-2008
Trefwoorden: Payrolling

Pay for People sponsort de opvang en ontwikkeling van tien dakloze jongeren in Indonesië, door een bijdrage te leveren aan de Peduli Anak Foundation.

De Peduli Anak Foundation is een NGO (Non-Gouvernmental Organization) die vecht voor de rechten van straatkinderen in ontwikkelingslanden zoals Indonesië. Kansloze en dakloze jongeren krijgen onderdak, scholing en bijvoorbeeld coaching gedurende hun strijd voor onafhankelijkheid/zelfredzaamheid/intrede in de maatschappij. Dankzij nauwe betrekkingen met overheden en ondernemingen kunnen ook microkredieten worden verstrekt aan startende ondernemende jongeren.


Peduli Anak is geen gewone hulpverlener. De stichting bedacht het ‘Business & Charity’ concept; door zelf ook commercieel te denken en te handelen kan de stichting meer dan alleen maar geld weg geven aan armen. Zo adviseren ze bijvoorbeeld hun sponsoren over maatschappelijk ondernemen en manieren waarop dit kan worden geïmplementeerd in de organisatie.


Dennis Luyten legt de keuze voor Peduli Anak uit:
“Wij nemen onze dienstverlening uiterst serieus en leveren maximale kwaliteit, bestaan al tien jaar en hebben met name de laatste twee jaar een enorme groei doorgemaakt. Al vaker hebben wij intern gesproken over het sponsoren van een goed doel. Primair zouden wij graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge mensen. Met het beschikbaar stellen van middelen, kinderen die kans bieden die ze anders nooit zelf zouden kunnen krijgen.
Via de vader van Wouter Veer (eigenaar) zijn wij met Peduli Anak in contact gekomen. Het gevoel was direct goed; de organisatie, de uitstraling, de website en bovenal de heldere directe communicatie. Het besluit om 10 kinderen te sponsoren was dan ook snel genomen.
Wij zouden graag zien dat meer bedrijven een deel van hun winst benutten om anderen verder te helpen. Ons plan is dan ook om onze klanten in dit project te betrekken door bijvoorbeeld samen met hen nog meer kinderen te sponsoren. Je laat hiermee naar de buitenwereld ook zien dat geld verdienen niet het absolute doel is. Voor teveel organisaties is dit anders, waardoor dit project bijdraagt aan het onderscheidend vermogen van Pay for People ten opzichte van de concurrentie.
Wij zijn blij dat wij een positieve bijdrage kunnen leveren aan een stabiele basis voor de verdere ontwikkeling van deze kinderen!”
Meer informatie over de stichting en de mogelijkheden tot sponsoring kunt u vinden op de website van Peduli Anak: http://www.pedulianak.com/index.php


Heeft u interesse om u samen met Pay for People in te zetten voor dit goede doel? Neemt u dan alstublieft contact op met Dennis Luyten (commercieel directeur), tel. 010-2250488 of per mail naar [email protected]

Trefwoorden: Payrolling