12 maart lancering FemaleFactor, netwerk voor de 360 graden vrouw

Door: Philogirl  16-02-2009

Social networks en business networks zijn er genoeg. FemaleFactor, netwerk voor females who like to share and show their talent, slaat vanaf 12 maart een brug tussen deze twee veelal gescheiden werelden. Female talent is de kern, van moederschap tot werkneemster, van babbelen tot promoten. Een netwerk waar de vrouw diverse rollen kan én mag spelen. Meet Mommy Dear, Miss Feelgood, Passionate Lover, Style Diva, Urban Cowgirl, Business Lady en de Spiritual Goddess. Zeven Females met ieder hun eigen talenten waarvan iedere vrouw een unieke combinatie bezit. Daarmee sluit FemaleFactor naadloos aan bij de trend van deze tijd waarin de combivrouw of de 360 graden vrouw centraal staat. Een vrouw die sociaal en zakelijk actief is, een vrouw die vriendin, werkgeefster, moeder en kunstenares tegelijk is. Vrouwen kunnen gratis lid worden via de website.

FemaleFactor: een combinatie van babbelen en promoten

Van babbelen tot promoten. Beide zijn mogelijk op FemaleFactor. Het leden profiel bestaat uit een zakelijk agency deel met aspecten als expertise, motivatie en werkgeschiedenis en een meer persoonlijk profiel waarin leden kunnen aangeven in welke van de zeven Females zij zich herkennen. Leden kunnen bloggen over interesses en passies, maar ook hun producten en diensten promoten door deze in de etalage te plaatsen. Het onderscheid in zeven Females biedt daarbij de mogelijkheid heel gericht aan te sluiten bij specifieke behoeften. Een eenvoudige manier om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook om informatie te zoeken en met gelijkgestemden in contact te komen.

FemaleFactor ook offline een broedplaats voor vrouwelijk talent
Naast online is FemaleFactor ook offline een broedplaats voor vrouwelijk talent. Met de Talentcooker, de inspiratiesessies, worden vrouwen gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen. Club FemaleFactor is het netwerkevent voor de leden, waarvoor interessante sprekers worden uitgenodigd en ‘eigen’ talent een podium krijgt. En FemaleFactor Agency tot slot richt zich op het plaatsen van vrouwelijk talent bij andere bedrijven en organisaties voor events of projecten.

Programma 12 maart
Anja Beerepoot, de oprichtster van FemaleFactor geeft op 12 maart het startschot en laat iedereen kennis maken met de zeven Females. Daarna is het podium aan drie leden die hun tips & trucs delen; drie maal female talent in actie. Te beginnen met Agnes Groentjes die zorgt voor een bewuste kennismaking met je onbewuste belemmeringen en overtuigingen. Krista Fleming, wereldkampioen kickboxen, heeft een passie om vrouwen te helpen zelfvertrouwen en kracht te winnen, ook in haar haar werk als ambassadrice van de Jane Goodall Foundation. Tot slot leert Mona Schuitemaker, voormalig stripteasedanseres, de deelneemsters de kunst van het verleiden, flirten en sensueel zijn. Daarna is het tijd voor een hapje en een drankje met andere leden.

Van feminisme naar femalisme
FemaleFactor wil op haar eigen-wijze bijdragen aan de feminisering van de samenleving. De visie van FemaleFactor laat zich het best in één woord omschrijven: femalisme (spreek uit: female-isme). Dit begrip is geïntroduceerd door Anja Beerepoot. Beerepoot licht toe: “Binnen het feminisme werden vrouwen vooral gezien als slachtoffer van hun sekse. Voor een gelijkwaardige toekomst is het noodzakelijk om juist de kansen, mogelijkheden en kwaliteiten van vrouwen te benadrukken. Kwaliteiten waarmee vrouwen vervolgens in de maatschappij hun positie kunnen afdwingen in plaats van opeisen. Een fase van hernieuwd zelfbewustzijn breekt aan waarin vrouwen hun vrouwelijkheid herontdekken en benadrukken. Een nieuwe tijd, een nieuwe naam, het femalisme is geboren”.

FemaleFactor: een online en offline podium voor de 360 graden vrouw van vandaag de dag.