Museumnacht: check je ogen voordat je kunst gaat kijken!

Museumnacht: check je ogen voordat je kunst gaat kijken! van Philogirl

Door: Philogirl  06-03-2009

Tijdens de 8e Museumnacht op zaterdag 7 maart 2009 zet, naast vele Rotterdamse musea en galeries, ook Het Oogziekenhuis Rotterdam haar deuren weer open. Het Museumnachtthema van 2009 ‘RE’ staat in Het Oogziekenhuis voor RE:flectie, ofwel re:flecteren, spiegelen...kijken, zien! Dus voordat je van alle kunstactiviteiten gaat genieten, laat je eerst je ogen even checken!

Loop na de oogcheck in de OOGbus even binnen in Het Oogziekenhuis. Kleurenblinde kunstenaar SNAR maakt daar ter plekke een actionpainting. Ook kun je meteen even je eigen ogen testen op kleurenblindheid en ...spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wie heeft de mooiste RE:flectie van het land? Geniet van Ogen-kunst tijdens de spannende nachtrondleidingen en sjans en dans mee in het restaurant! Daarna nog even blind wijnproeven in Het OOGhuis. Ook kun je daar een foto laten maken van de binnenkant van je ogen. De route ernaar toe volg je langs de mooie kunstogen van kunstenares Hanneke Adelaar…! Een primeur in Nederland en wellicht in Europa is de blinde champagne proeverij. Deze wordt speciaal voor de vips van de Museumnacht georganiseerd.

Zie je in de stad tandems rijden? Dit is de tandem taxi service: mensen van Visio, één van de samenwerkingspartners van Het Oogziekenhuis, fietsen u naar Het Oogziekenhuis en Het Ooghuis. Zo bespaar je energie om alle activiteiten mee te maken!

Angstreductiefilosofie
Iedereen die iets aan zijn ogen heeft, is bang blind te worden. De bedrijfsfilosofie van Het Oogziekenhuis is dan ook gebaseerd op angstreductie. Door deelname aan kunstactiviteiten kan dit in ogen gespecialiseerde ziekenhuis mensen op een informele wijze informeren over wat zij doet. Mocht er dan ooit iets aan de hand zijn met de ogen van deze mensen...dan weten zij Het Oogziekenhuis te vinden.

Museumnachtprogramma: check je ogen voordat je kunst gaat kijken!
Het volledige programma van de Museumnacht in Het Oogziekenhuis en Het Ooghuis kun je vinden op www.oogziekenhuis.nl. Eventuele baten van de Museumnacht komen ten goede van het Kindercentrum i.o. van Het Oogziekenhuis.

Adres: Het Oogziekenhuis Rotterdam: Schiedamse Vest 180. Het Ooghuis: Schiedamse Vest 160.

Voor meer informatie over Het Oogziekenhuis Rotterdam: www.oogziekenhuis.nl. Voor meer informatie over de Museumnacht in Het Oogziekenhuis: Maaike van Zuilen, mobiel: 06 456 32 117 of mail [email protected] Ook indien u geïnteresseerd bent in beeld op hoge resolutie.

De Museumnacht in Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Visio, Present Time, De Rotterdamsche Champagne Compagnie, SNAR, Hanneke Adelaar, Medirest, Bruidsmode Minoes, AAA galerie Delfshaven en Philogirl – communicatie & internet. En natuurlijk alle medewerkers van Het Oogziekenhuis!