Najaarsproeverij Fourcroy Nederland: zinnenprikkelende masterclasses

Door: Philogirl  26-09-2008

De eerste masterclass stond in het teken van `wijn en parfum´ en werd begeleid door de sympatieke en zeer gepassioneerde wijnprofessional Andreas Larsson, Sommelier van de Wereld 2007, en Emmanuel Lebas, wijnproducent Baron Philippe de Rothschild.

Tijdens deze zeer exclusieve masterclass werden acht combinaties van wijn en parfum door de aanwezigen blind geroken en geproefd. Andreas Larsson: “Deze masterclass is geen exacte wetenschap, maar laat je neus én smaakpapillen verrassen door de unieke combinatie van parfum met wijn.” Zo werd er dan ook blind geroken áán en geproefd ván een reeks combinaties van lichte witte wijnen met feminine parfums en zwaardere rode wijnen met masculiene kruidige parfums.

Larsson: “Bij parfum gaat het slechts om geur...bij wijn gaat het om een combinatie van geur en smaak. Wat ruik je? Wat proef je? Wat valt te zeggen over de combinatie van de wijn met het parfum? Kun je herkennen wat voor wijnsoort dit is? En om welke parfum het gaat?” Zo werd Chanel n°5 gecombineerd met Chardonnay por Escudo Rojo en Baron Charlotte (Graves) met J’adore Dior. Zoals Larsson al zei geen exacte wetenschap, maar wel een masterclass die je neus en smaak weer een stukje intelligenter maakt!

‘Ultieme wijn-spijs combinatie’ betrof de andere masterclass. Gerechten met zoete, zure, bittere en zoute invloeden werden gecombineerd met diverse top wijnen uit het assortiment van Fourcroy. De verschillende gerechten werden door vier Sterren-chefs bereid, de wijnen werden uitgekozen door de wijnmakers zelf. Ton Verhaar (Restaurant De Fuik), Paul van Staveren (Restaurant Hof van Sonoy), Jeroen Robberegt (Grand Restaurant Karel V) en Joey Mercuur (Mercuur´s Patisserie) hebben een briljante prestatie geleverd. Zinnenprikkelende combinaties om nooit meer te vergeten!

Naast dat het voor de genodigden een dag was om de smaak- en reukpapillen te verwennen, was het ook een bijzondere dag voor de wijnproducenten zelf. Een unieke kans om persoonlijk kennis te maken met restaurateurs, slijters en andere wijnprofessionals.
_____________________________________________________________________
Voor de redactie

Fourcroy Nederland, importeur van wijn en gedistilleerd uit de hele wereld. Twee keer per jaar organiseren zij een wijnproeverij waarbij wijnprofessionals op een zeer persoonlijke wijze kennis kunnen maken met de diverse wijnen uit het assortiment van Fourcroy.

www.fourcroy.nl

Meer weten? Neem gerust contact op:
Fourcroy nederland
Tel: 035-6952929
E-mail: verkoop@fourcroy.com