Oogspelen 2009: speelse kennismaking tussen visueel beperkte en ziende kinderen

Oogspelen 2009: speelse kennismaking tussen visueel beperkte en ziende kinderen van Philogirl

Door: Philogirl  08-06-2009

8 juni 2009 - Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk, Koninklijke Visio, de Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden en de Rotary Club Rotterdam organiseren op 9 juni voor de vierde keer deze Oogspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Ziende en visueel beperkte kinderen samen laten spelen met al hun (on)mogelijkheden, is het doel van de Oogspelen 2009.

De Oogspelen 2009 brengt ziende en blinde of slechtziende kinderen van acht tot twaalf jaar spelenderwijs met elkaar in contact. Ziende en visueel beperkte kinderen komen bij elkaar in één team en doorlopen een traject van spelelementen. Samenwerking, overleg en inzicht van de teamleden zijn een vereiste voor de spellen. Uiteraard zijn teamspirit en spelplezier daarbij het credo en is er voor het winnende team een medaille.

Samenwerking maakt jaarlijks evenement mogelijk
Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk en Koninklijke Visio, de Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden organiseren jaarlijks dit evenement. De Rotary Club Rotterdam, Bram Ladage Binnenwegplein Rotterdam en Medirest maken deze dag mogelijk.

Oog voor het Kind
Kinderen die in de week van 8 tot en met 12 juni Het Oogziekenhuis Rotterdam bezoeken kunnen in deze week van Oog voor het Kind aan verschillende activiteiten deelnemen. Zo kunnen kinderen geschminkt worden terwijl ze in de wachtkamer zitten en is er gratis popcorn of een ijsje na het bezoek aan de arts. Ook als kinderen in deze week zijn opgenomen voor een operatie worden ze verwend met cadeautjes en speciale aandacht. Iedere dag staat er een nieuwe activiteit op het programma, met als hoogtepunten: de Oogspelen op dinsdag, een feestelijke lunch op woensdag en een bijeenkomst voor jeugdgezondheidsartsen op vrijdag.

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)
Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. www.oogzorgnet.nl
Het Oogziekenhuis is het enige zelfstandige oogziekenhuis in Nederland: www.oogziekenhuis.nl
Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen: www.visio.org

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Claudia de Ligt, projectleider Oogspelen,
T : 010 – 402 34 00
E : cdeligt@oogzorgnetwerk.nl