Streaming video pionier PictureThis.tv viert 5-jarig bestaan.

Streaming video pionier PictureThis.tv viert  5-jarig bestaan. van Picturethis.tv

Door: Picturethis.tv  21-01-2009

Op 1 januari 2009 was het precies 5 jaar geleden dat ‘PictureThis.tv – Video for the Web’ werd opgericht. Voor die datum waren de vennoten Eelco Romeijn en Marco van der Ploeg ieder al geruime tijd als eenpitter operationeel, op het gebied van televisie/video respectievelijk internet/ict.

In 2003 begon video op internet aan zijn opmars. YouTube en Uitzendinggemist bestonden nog niet en breedband internet was nog niet bereikbaar voor de grote massa. Maar dat zou snel veranderen. De visie van toen dat video op internet wel eens ‘the next big thing’zou kunnen worden is nu, 5 jaar later, zeer juist gebleken. Veel bedrijven en instellingen ondersteunen hun communicatieboodschap tegenwoordig met streaming video.

Het eerste gezamenlijke project, een website met video voor Universiteit Maastricht Business School om studenten te werven, beviel zo goed dat besloten werd om van 2 bedrijven (Picturethis! en Interprise) 1 te maken en verder te gaan onder de naam PictureThis.tv. In Rotterdam-Kralingen werd een sfeervolle kantoorruimte gevonden.

Met hulp van Syntens adviseur Jan van der Donk werd de doelgroep goed in kaart gebracht. Beide vennoten werden ook lid van CJB (Contact Jonge Bedrijven) Rotterdam en kwamen op die manier weer in contact met andere netwerken. De eerste anderhalf jaar waren niet gemakkelijk; Nederland verkeerde nog in een recessie. Van der Ploeg en Romeijn verrichtten veel missionarissenwerk om het gebruik van video in websites te promoten en vanaf september 2005 kwam de stroom opdrachten echt goed op gang.

Inmiddels is PictureThis.tv uitgebreid met 2 vakmensen; een video-editor en een cameraman. Ook is er veel geïnvesteerd in kennis en kunde en nieuwe apparatuur om aan de toenemende vraag naar HD (High-Definition) video te kunnen voldoen.

Daarnaast vragen opdrachtgevers steeds meer om interactiviteit. Recent werd voor een grote klant een ‘interactieve video quiz’ op internet opgeleverd. PictureThis.tv opereert daarmee echt op het snijvlak van video en internet. Dat was 5 jaar geleden precies de bedoeling.

--

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco van der Ploeg, Managing Partner van PictureThis.tv, via telefoonnummer 010-2121068, 0653-680629 of via email [email protected] Of kijk op www.picturethis.tv.