RNN7 WIL STARTEN MET HIGH DEFINITION TELEVISIE

Door: Rnn7 Broadcasting  24-07-2007
Trefwoorden: Televisie

Vanwege de hoge kosten lijken andere Nederlandse televisiestations niet te willen investeren in HD. RNN7 ziet High Definition echter als de uitzendstandaard voor de toekomst en heeft de stap gezet om alle faciliteiten zo snel mogelijk aan te passen. Het streven daarbij is om per 1 mei definitief over te schakelen op het uitzenden van een volledig HD-signaal.


Op dit moment zijn er in Nederland nog geen zenders die volledig op HD-kwaliteit uitzenden. Andere televisiestations zoals Discovery Channel, Animal Planet, BBC, VTM en Sport 1 maken wel al gedeeltelijk gebruik van het HD-signaal. Een volledige overstap naar High Definition biedt RNN7 een unieke concurrentiepositie, die vooral interessant is voor digitale bekabelaars.


Momenteel heeft RNN7 een bereik van 6,5 miljoen potentiële kijkers. Volgens directeur Leo Houkamp kunnen dat er snel meer worden: ,,Voor de grote bekabelaars, zoals Casema en UPC zijn onze ontwikkelingen erg interessant. Ook zij zien HD als de uitzendkwaliteit van de toekomst. Dat wij als eerste Nederlandse zender volledig overschakelen, maakt ons een geschikte partner voor de toekomst. We willen ons bereik dan ook spoedig via digitale televisie sterk uitbreiden.”
Bron : http://www.hetlaatstenieuws.tv

Trefwoorden: Televisie

Contact Rnn7 Broadcasting

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share