Rodamco Europe opent De Parade, Bergen op Zoom

Door: Rodamco Europe  04-05-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Beleggen, Projectontwikkeling

Rotterdam, 3 mei 2006 - Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de Europese winkelsector, heeft het grootste deel van de in totaal 16.000 m2 winkels in De Parade in Bergen op Zoom geopend. De marktwaarde Rodamco Europe's aandeel in De Parade is circa € 45 miljoen en het netto aanvangsrendement bedraagt 6,3%.

De Parade, een ontwikkeling van Bouwfonds MAB, betreft de herstructurering van de binnenstad van Bergen op Zoom en omvat het gebied tussen de Zuivelstraat en het St. Jorisplein. Naast 18.000 m2 winkels, waarvan 16.000 m2 in eigendom van Rodamco Europe, maken ook 81 stadswoningen en 2 parkeergarages met in totaal 470 parkeerplaatsen, onderdeel uit van dit plan. De stadswoningen en parkeergarages zijn niet in eigendom van Rodamco Europe.

Met de realisatie van De Parade is de kwaliteit van het winkelaanbod in Bergen op Zoom verhoogd en de branchemix verder uitgebreid. Retailers in De Parade zijn onder meer H&M, Douglas, America Today, HEMA, Sacha, Dynabyte, Esprit, Jamin, Men at Work, Promiss en TUI. De Parade, met een verzorgingsgebied van ongeveer 100.000 inwoners, sluit naadloos aan op het historische centrum van de stad. Ook het ontwerp sluit aan bij het historische karakter van Bergen op Zoom. Hiermee is een voor de consument zeer aantrekkelijk winkelklimaat gecreëerd.

Naar verwachting zal begin 2007 het laatste deel van het plan worden opgeleverd, met daarin onder meer een MediaMarkt (circa 4.000 m2) en een Super de Boer supermarkt (circa 2.000 m2). De Parade wordt met huurgarantie turn-key aan Rodamco Europe opgeleverd.

Trefwoorden: Beleggen, Projectontwikkeling, Vastgoed

Contact Rodamco Europe

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share