Rodamco Europe Sluit Overeenkomst Met Provast Voor Markthal Rotterdam

Door: Rodamco Europe  03-05-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Finance, Projectontwikkeling

Rotterdam, 3 mei 2006 - Rodamco Europe N.V., de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de Europese winkelsector, heeft een overeenkomst gesloten met Provast voor de aankoop van de commerciële ruimtes in de Markthal in Rotterdam, waaronder de eerste overdekte markt in Nederland. De Markthal zal worden aangekocht voor ca. € 28 miljoen op basis van een verwacht netto aanvangsrendement van 6,5%.

Op de Grote Markt, vlakbij de Hoogstraat in het Laurenskwartier ontwikkelt Provast de Markthal. Een innovatief en uniek project waarvan de eerste overdekte, permanente voedselmarkt in Nederland een belangrijk onderdeel uitmaakt.

In de markt worden 100 grotendeels vaste kramen gerealiseerd van in totaal 1.900 m2 b.v.o., die naar verwachting door 65 huurders zullen worden geëxploiteerd. In aanvulling daarop omvat de Markthal 3.000 m2 b.v.o. winkelruimte en 1.600 m2 b.v.o. horeca op de begane grond en eerste verdieping, een ondergrondse supermarkt van 1.800 m2 en een ondergrondse parkeergarage voor 1.100 auto's. De Markthal is vormgegeven als een boogvormig gebouw waarbij in de boog 246 woningen worden gerealiseerd.

Maarten Hulshoff, CEO Rodamco Europe: "Met de aankoop van de Markthal profileert Rodamco Europe zich opnieuw als een vooruitstrevende belegger en manager in dominante stedelijke gebieden. De ontwikkeling van de Markthal speelt in op een expliciete behoefte vanuit de retail en de markthandel en geeft invulling aan de enorme potentie van deze plek in de stad. Wij investeren met de Markthal in een voor Nederland nieuwe vorm van retail die in een groot aantal van de ons omringende landen al jaren succesvol functioneert."

Naar verwachting zal de Markthal eind 2009 worden opgeleverd en bij oplevering turn-key aan Rodamco Europe worden geleverd.
Architecten bureau MVDRV uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp. De Markthal wordt gerealiseerd door Provast uit Den Haag.

Trefwoorden: Finance, Projectontwikkeling, Vastgoed

Contact Rodamco Europe

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share