SBR leert cursisten brandveilig te ontwerpen en toetsen

SBR leert cursisten brandveilig te ontwerpen en toetsen van Sbr

Door: Sbr  07-01-2009
Trefwoorden: Cursus, Ontwerpen, Brandveiligheid

Basiscursus Brandveiligheid: Ontwerpen en Toetsen (BOT)
Deze eendaagse cursus is een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar basiskennis over brandveiligheidsvoorschriften. Rode draad is het ontwerpproces. Per fase ontdekt u met welke brandveiligheidseisen u rekening moet houden en hoe deze in het bouwplan een plaats kunnen krijgen. U krijgt inzicht in de niveaus van brandveiligheid, de relevante begrippen en de wettelijke kaders. Ook de filosofie achter de bouwvoorschriften komt aan bod. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor een ontwerper die een gelijkwaardige oplossing wil presenteren via een alternatief concept.

Data
donderdag 26 februari 2009 in Rotterdam SBR
dinsdag 17 maart 2009 in Hotel Mitland Utrecht
donderdag 16 april 2009 in Rotterdam SBR
dinsdag 12 mei 2009 in Hotel Mitland Utrecht

Prijs: € 495

Rekenen aan brandveiligheid
Deze cursus maakt u snel vertrouwd met het rekenen aan brandveiligheid. U krijgt eenvoudige berekeningsmethoden en vuistregels aangereikt. In de ochtend staan begrippen en berekeningen in relatie tot veilig vluchten centraal. U leert te rekenen aan wacht- en ontruimingstijden op basis van de NEN 6089. Tevens wordt ingegaan op het gebruik van meer geavanceerde modellen. Hierbij komen de voordelen, maar ook de valkuilen van het toepassen van simulaties bod. De middag staat in het teken van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO). U krijgt een toelichting op de WBDBO-eisen en de bepaling van de brandwerendheid van bouwdelen, waarvoor NEN 6068 is aangewezen in het Bouwbesluit. De docent laat u zien hoe u aan brandoverslag kunt rekenen. U krijgt inzicht in de kritische brandoverslagtrajecten en krijgt vuistregels aangereikt voor het bepalen van veilige afstanden. Daarnaast komt het gebruik van rekenprogramma's aan bod.

Deze cursus sluit aan bij de basiscursus Brandveiligheid: Ontwerpen en Toetsen. Wij raden u dan ook aan eerst de basiscursus te volgen.

Data

dinsdag 7 april 2009 in Hotel Mitland Utrecht
donderdag 28 mei 2009 in Hotel Mitland Utrecht

Prijs: € 495

De cursussen zijn vooral bestemd voor architecten, projectontwikkelaars, bouwers en toetsers.
De cursusdocenten zorgen voor veel interactie: u krijgt alle tijd om vragen uit uw dagelijkse praktijk voor te leggen.

Voor meer informatie en inschrijven: www.sbr.nl onder het kopje ‘Agenda’.

Trefwoorden: Bouwkunde, Brandveiligheid, Cursus, Ontwerpen, Toetsen, Wetgeving

Contact Sbr

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share