Donaties aan goede doelen overleven kredietcrisis

Door: Ssi  08-12-2008
Trefwoorden: Marktonderzoek, Ssi

Drie van de vier consumenten blijft geld schenken aan goede doelen

Rotterdam, 8 december 2008 – Onderzoek van Survey Sampling International (SSI), wereldwijd aanbieder van sample oplossingen voor marktonderzoek, toont aan dat consumenten ondanks het zoeken naar manieren om hun uitgaven te verminderen nog steeds bereid zijn geld te geven aan goede doelen. SSI ondervroeg 1.650 consumenten in Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de kredietcrisis donaties maar minimaal beïnvloedt. Drie van de vier ondervraagde consumenten geeft aan nog steeds tijd of geld aan goede doelen te schenken. Eén op de tien consumenten is gestopt met doneren sinds de opkomst van de kredietcrisis en één op de vijf consumenten geeft minder.

Nederlander niet het zuinigst
Een kwart van de consumenten geeft minimaal eens per maand aan een goed doel en nog een kwart geeft minimaal eens per jaar. Respondenten geven het liefst aan doelen die zich inzetten voor mensen, bijvoorbeeld voor humanitaire en medische zaken. Jongeren prefereren het doneren van tijd boven het doneren van geld. Uit het onderzoek blijkt tevens dat de Britse respondenten het meest over hebben voor het goede doel, 77 procent van de Britten doneert. De Britten worden op de voet gevolgd door de Spanjaarden (76 procent) en de Nederlanders (72 procent). De Fransen en Duitsers sluiten de rij; respectievelijk 66 procent en 61 procent doneert aan goede doelen.

Minder investeren in adverteren
Meer dan 75 procent van de respondenten vindt dat goede doelen minder moeten investeren in adverteren en dit geld juist moeten besteden aan het goede doel zelf. Tweederde van alle respondenten stelt dat advertenties hun beslissingsproces niet beïnvloeden en meer dan twintig procent zegt dat advertenties hen er zelfs van weerhouden te geven. Ondanks de wereldwijde rage hebben bekende ambassadeurs weinig invloed op het succes van het goede doel. 70 procent van de respondenten geeft aan dat een bekende ambassadeur geen invloed heeft op de beslissing om wel of niet te doneren. 15 procent zegt zelfs dat de inzet van dergelijke ambassadeurs hen ervan weerhoudt om te geven.

“Zowel logistieke als financiële steun is essentieel voor het succes van goede doelen. Het is daarom positief om te zien dat consumenten, ondanks dat ze hun dagelijkse uitgaven terugdringen, toch blijven doneren”, aldus Volker Andresen, European Marketing Director bij SSI. “Maar ons onderzoek toont ook aan dat goede doelen wel goed moeten nadenken over hoe ze het publiek benaderen en hun marketingcampagnes daarom doordacht moeten plannen.”

In de afgelopen zeven jaar heeft SSI, namens haar online panel community www.opinionworld.com, meer dan 1.2 miljoen dollar gedoneerd aan 45 goede doelen wereldwijd. Onlangs heeft het bedrijf nog eens 50.000 dollar opgehaald om slachtoffers in China en Myanmar te helpen.

--------------------

Over SSI
Survey Sampling International (SSI) is een wereldwijd aanbieder van sample oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1977 en biedt marktonderzoekers toegang tot zowel consumenten als zakelijke respondenten via hoofdzakelijk internet en telefoon. Daarnaast is SSI ervaren in het programmeren en hosten van vragenlijsten en het adviseren over vragenlijstconstructie. SSI is de voorkeursleverancier van meer dan 1800 onderzoekers waaronder meer dan driekwart van de top marktonderzoekbureaus wereldwijd. SSI beheert internetpanels in 19 landen en biedt toegang tot meer dan zes miljoen internetrespondenten in 54 landen. Het bedrijf beschikt over random digit dialing (RDD) in 21 landen en biedt klanten ondersteuning bij het bepalen van demografische en geografische doelgroepen. SSI heeft wereldwijd meer dan 400 werknemers verdeeld over 15 vestigingen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is beschikbaar op www.surveysampling.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit
Eline Visser
035-5822730
eline@marcommit.nl


Trefwoorden: Marktonderzoek, Ssi

Contact Ssi

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share