EK-supporters weten niet wie kampioenschap sponsoren

EK-supporters weten niet wie kampioenschap sponsoren van Ssi

Door: Ssi  06-06-2008
Trefwoorden: Voetbal, Sponsoren, Ek

De enquête die SSI onder 2260 Europese consumenten heeft gehouden, toont aan dat de Britten voor marketeers de moeilijkste doelgroep zijn om te bereiken. 77 procent van de Britse respondenten geeft aan dat ze niet weten wie dit jaar de sponsoren zijn. Nederland volgt Engeland op de voet met 66 procent, gevolgd door Frankrijk (55 procent), Spanje (42 procent) en Duitsland (28 procent).

Het is niet alleen maar slecht nieuws voor de marketeers. Mensen kennen de sponsoren misschien niet, maar de reclame-uitingen rondom het veld vallen wel op. Resultaten tonen aan dat 66 procent van de Spaanse respondenten de reclame-uitingen rond het veld herkennen, gevolgd door 63 procent van de Franse en Britse respondenten, 57 procent van de Nederlanders en 43 procent van de Duitsers.

De Duitse markt blijkt het moeilijkst te beïnvloeden; 35 procent geeft aan dat de merken opvallen, maar dat dit geen invloed heeft op hun koopbeslissing. Respondenten in andere landen zijn gemakkelijker te beïnvloeden. Slechts 20 procent van de Franse, 19 procent van de Nederlandse,17 procent van de Britse en 14 procent van de Spaanse respondenten geven aan dat reclame-uitingen rond het veld hun koopgedrag niet beïnvloedt.

"Onze internationale enquête toont aan dat een groot aantal voetballiefhebbers niet op de hoogte is wie de sponsoren van het EK zijn. Dit kan erop wijzen dat sponsoren hun marketingstrategieën zouden moeten herzien om de merkwaarden goed aan de fans te communiceren en het maximale effect uit het sponsorschap te halen”, aldus Volker Andresen, European Marketing Manager bij SSI.

----------------------

Over SSI
Survey Sampling International (SSI) is een wereldwijd aanbieder van sample oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1977 en biedt marktonderzoekers toegang tot zowel consumenten als zakelijke respondenten via hoofdzakelijk internet en telefoon. Daarnaast is SSI ervaren in het programmeren en hosten van vragenlijsten en het adviseren over vragenlijstconstructie. SSI is de voorkeursleverancier van meer dan 1800 onderzoekers waaronder 46 van de top 50 marktonderzoekbureaus wereldwijd. SSI beheert internetpanels in 19 landen en biedt toegang tot internetrespondenten in meer dan 50 landen. Het bedrijf beschikt over random digit dialing (RDD) in 21 landen en biedt klanten ondersteuning bij het bepalen van demografische en geografische doelgroepen. SSI heeft wereldwijd meer dan 300 werknemers verdeeld over 11 vestigingen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is beschikbaar op www.surveysampling.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Eline Visser
035-5435494
[email protected]

Trefwoorden: Ek, Sponsoren, Ssi, Voetbal

Contact Ssi

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share