Online sociale netwerken zijn populairste nieuwe webtechnologie

Door: Ssi  07-10-2008
Trefwoorden: Web 2.0, Ssi

Ruim 95% van de vrouwen verfraait haar persoonlijke gegevens online

Rotterdam, 6 oktober 2008 – Uit onderzoek van Survey Sampling International (SSI), wereldwijd aanbieder van sample oplossingen voor marktonderzoek, blijkt dat consumenten het meest gebruikmaken van online sociale netwerken, webvideo’s en weblogs. SSI heeft een online onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van internet en nieuwe webtechnologieën onder consumenten. In vakmedia wordt veel gesproken over de term Web 2.0 en de kansen en bedreigingen die nieuwe webtechnologieën met zich meebrengen. SSI onderzocht hoe en of deze nieuwe technologieën door consumenten worden gebruikt.

Aan het onderzoek deden 946 Nederlandse respondenten mee, waaronder 354 mannen en 592 vrouwen. Het merendeel van de respondenten brengt meer dan elf uur per week online door (61 procent). 31 procent van de respondenten is zelfs meer dan twintig uur per week online actief. SSI vroeg naar het gebruik van recente webtechnologieën. Hieruit bleek dat online sociale netwerken, webvideo’s en weblogs de meest populaire nieuwe technologieën zijn. 35,5 procent van de respondenten is actief op online sociale netwerken, zoals Hyves. 25,2 procent houdt zich bezig met webvideo’s en 22,5 procent met weblogs. Podcasts zijn minder populair, slechts 3,4 procent maakt gebruik van deze technologie.

Mannen eerlijker over identiteit
Gebleken is dat 76 procent van de respondenten online persoonlijke gegevens deelt. Opvallend hierbij is het hoge percentage jongeren dat persoonlijke informatie online deelt, van de jongeren tussen 14 en 17 jaar is dit honderd procent. Het blijkt dat mannen eerlijker zijn over hun identiteit dan vrouwen. 95,6 procent van de vrouwen verfraait haar gegevens, wanneer deze aangegeven moeten worden. 77,2 procent van de mannen doet dit. De respondenten werd gevraagd welke persoonlijke informatie zij vooral online delen. Hierbij werden foto’s, persoonlijke voorkeuren en contacten het meest genoemd.
-----------------------------------

Over SSI
Survey Sampling International (SSI) is een wereldwijd aanbieder van sample oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1977 en biedt marktonderzoekers toegang tot zowel consumenten als zakelijke respondenten via hoofdzakelijk internet en telefoon. Daarnaast is SSI ervaren in het programmeren en hosten van vragenlijsten en het adviseren over vragenlijstconstructie. SSI is de voorkeursleverancier van meer dan 1800 onderzoekers waaronder meer dan driekwart van de top marktonderzoekbureaus wereldwijd. SSI beheert internetpanels in 19 landen en biedt toegang tot meer dan zes miljoen internetrespondenten in 54 landen. Het bedrijf beschikt over random digit dialing (RDD) in 21 landen en biedt klanten ondersteuning bij het bepalen van demografische en geografische doelgroepen. SSI heeft wereldwijd meer dan 400 werknemers verdeeld over 15 vestigingen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is beschikbaar op www.surveysampling.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Eline Visser
035-5435494
[email protected]Trefwoorden: Ssi, Web 2.0

Contact Ssi

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share