SSI spant zich in voor veiliger online marktonderzoek voor kinderen

SSI spant zich in voor veiliger online marktonderzoek voor kinderen van Ssi

Door: Ssi  09-04-2008
Trefwoorden: Marktonderzoek, Online, Ssi

Rotterdam, 9 april 2008 – Survey Sampling International (SSI), wereldwijd aanbieder van sample oplossingen voor marktonderzoek, formuleert best practices voor online onderzoek gericht op kinderen. Het is bekend dat volwassenen dienen als een belangrijke informatiebron voor marktonderzoek. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat ook kinderen van dertien jaar en jonger een overvloed aan bruikbare informatie kunnen bieden aan marketeers. Daarom proberen sample leveranciers jonge internetgebruikers te volgen om benodigde onderzoeksgegevens te verzamelen. SSI formuleerde een aantal best practices, waar een survey gericht op kinderen van dertien jaar en jonger aan zou moeten voldoen.

SSI adviseert ouders zich bewust te zijn van eventuele emotionele valkuilen, geassocieerd met online sampling, en de begeleidende rol die zij kunnen spelen om ervoor te zorgen dat de survey ervaring van het kind positief is. Er zijn verschillende voorbeelden van best practices voor bonafide, professionele online surveys. SSI biedt ouders suggesties waarmee zij de survey deelname van hun kind kunnen verrijken en leuk en succesvol kunnen maken. Het proces zou moeten beginnen met een e-mail in de inbox van de ouders om het kind uit te nodigen voor deelname aan de survey.

“Een onderzoeksbedrijf dat best practices volgt, zal deze e-mail sturen op een tijd dat het kind thuis en beschikbaar is. Met andere woorden, niet tijdens schooltijd, vroeg in de morgen of laat op de avond”, adviseert Jackie Lorch, vice president of global knowledge management bij SSI. Wanneer de uitnodiging direct naar de ouders van het kind wordt gestuurd, worden een aantal belangrijke problemen aangepakt volgens Lorch. Het biedt ouders de mogelijkheid om:

• Te bepalen of het kind wel of niet aan de survey mag deelnemen. In de survey zou een link naar de beschikbare richtlijnen en een toestemmingsformulier voor de ouders moeten worden toegevoegd. Een ouder moet de regels en voorschriften goed begrijpen, voordat het kind toestemming krijgt om mee te werken.

• Te bepalen of het kind in aanmerking komt voor deelname op basis van leeftijd en geslacht. Kinderen zijn snel gefrustreerd en teleurgesteld wanneer zij niet geschikt blijken te zijn voor deelname.

• Een geschikt tijdstip voor deelname te plannen. Kinderen, vooral jonge kinderen, hebben een korte aandachtsboog en hebben misschien meerdere keren nodig om de survey af te maken.

In het gedeelte van de survey dat voor de ouders is bestemd, moet duidelijk worden uitgelegd wat er van het kind wordt verwacht. De ouder kan deze informatie vervolgens door middel van een simpele uitleg delen met het kind.

“Het is voor de ouder erg belangrijk om tijdens het invullen van een survey bij het kind te blijven. Kinderen hebben vaak verduidelijking nodig bij het invullen van de vragen, de ouder kan de vraag dan duidelijk uitleggen. Ook weten ouders hoe er toegang verkregen kan worden tot het e-mailadres dat het onderzoeksbedrijf beschikbaar stelt. Daarnaast waarderen de meeste kinderen de morele steun van de ouder. Er ontstaat een betere survey ervaring wanneer de ouder het kind zoveel mogelijk voorbereidt voordat hij of zij achter de computer plaatsneemt”, concludeert Lorch. “Kinderen zijn de volwassen respondenten van de toekomst. Wanneer zij een plezierige ervaring hebben met surveys als ze jong zijn, helpen ouders een basis te leggen voor betrokken respondenten voor 2020 en later.”

----------------------------------------------------

Over SSI
Survey Sampling International (SSI) is een wereldwijde aanbieder van sample oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1977 en biedt marktonderzoekers toegang tot zowel consumenten als zakelijke respondenten via hoofdzakelijk internet en telefoon. Daarnaast is SSI ervaren in het programmeren en hosten van vragenlijsten en het adviseren over vragenlijstconstructie. SSI is de voorkeursleverancier van meer dan 1800 onderzoekers waaronder 46 van de top 50 marktonderzoekbureaus wereldwijd. SSI beheert internetpanels in 19 landen en biedt toegang tot internetrespondenten in meer dan 50 landen. Het bedrijf beschikt over random digit dialing (RDD) in 21 landen en biedt klanten ondersteuning bij het bepalen van demografische en geografische doelgroepen. SSI heeft wereldwijd meer dan 300 werknemers verdeeld over 11 vestigingen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is beschikbaar op www.surveysampling.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Eline Visser
035-5435494
ssi@voice-pr.nl


Trefwoorden: Marktonderzoek, Online, Onlinemarketonderzoek, Ssi,

Contact Ssi

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share