GROOT STAGEAANBOD ONDANKS DREIGENDE RECESSIE

GROOT STAGEAANBOD ONDANKS DREIGENDE RECESSIE van Stagemotor.nl

Door: Stagemotor.nl  03-12-2008
Trefwoorden: Studenten, Arbeidsmarkt, Stages

Stagiair kostenbesparend
De stagiair blijkt ook in mindere economische tijden een aantrekkelijke arbeidskracht. Daar waar bedrijven stagiairs tijdens een hoogconjunctuur onder andere benutten om moeilijk vervulbare vacatures op te vullen, worden stagiairs nu vaker in dienst genomen vanwege de flexibiliteit en lage kosten. Mede daardoor bedraagt het aanbod op de website nog altijd rond de 2000 stagevacatures en afstudeeropdrachten.

Lichte daling
Als de economische situatie verder verslechtert, verwacht Stagemotor.nl uiteindelijk wel een lichte terugloop in het aantal stagevacatures. Stagiairs worden vaak ingezet voor activiteiten die voortkomen uit bedrijfsgroei, zoals het schrijven van plannen, het doen van onderzoek en het ondersteunen bij de opstart van nieuwe initiatieven en nieuwe bedrijven. Bedrijven richten zich nu meer op hun kernactiviteiten en stellen groeiplannen steeds vaker uit. De stagebank ziet in het huidige kwartaal daarom al een lichte daling van ca. 10% in het aantal nieuwe stagebedrijven. Daar staat tegenover dat een groeiende groep bedrijven juist nu gebruik gaat maken van stagiairs, vanwege de kostenbesparende voordelen.

Geen zorgen voor studenten
Studenten hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken dat ze geen stageplek kunnen vinden. “Het aantal aangeboden stages ligt nog steeds op een ongekend hoog niveau, waardoor er voor elke serieuze student een leuke stage te vinden is.” Stagemotor.nl raadt studenten echter wel aan om te anticiperen. “Studenten moeten zich wel realiseren dat de situatie aan het veranderen is. Neem je sollicitatie voor een stageplek dus altijd serieus, door op tijd te beginnen met zoeken en door je sollicitatie aan te pakken alsof je voor een echte baan solliciteert.”

Noot voor de redactie:
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem Kruithof.

Jan-Willem Kruithof
Mobiel: 06-24505013
E-mail: janwillem@stagemotor.nl

Stagemotor.nl
Stagemotor.nl is een van de grootste online aanbieders van stages in Nederland. In de afgelopen jaren hebben zich ruim 150.000 stagezoekende studenten op de website aangemeld. Door het unieke concept, dat bedrijven de mogelijkheid biedt om gratis stagevacatures te plaatsen, heeft de website in de afgelopen jaren een explosieve groei meegemaakt.

Stagemotor.nl
Electroweg 11-J
3051NB Rotterdam
Telefoon: 010-2184103
Fax: 084-7237078
http://www.stagemotor.nl

Trefwoorden: Afstuderen, Arbeidsmarkt, Recessie, Stages, Stagiairs, Studenten