Exclusieve t-shirt collectie ontworpen door Indonesische basisschoolleerlingen

Exclusieve t-shirt collectie ontworpen door Indonesische basisschoolleerlingen van Stichting Face This

Door: Stichting Face This  17-12-2008
Trefwoorden: Fashion, Onderwijs, Kinderen

Hemels geschenk
Jonge, frisse en vrolijke tekeningen waren het. Ze stonden in schril contrast met het schoolgebouw waar de leerlingen in zaten. Het hoofd van de school bouwde de school 6 jaar geleden voor 23 leerlingen. Omdat de school nu al 200 leerlingen heeft, wil het hoofd van de school het gebouw zo snel mogelijk uitbreiden. Geld is echter de grote afwezige. Dat heeft hij niet. Het t-shirt initiatief van Face This kwam dus als een geschenk uit de hemel.

Draagvlak creëeren voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden
Toch wil de net opgerichte stichting vooral de aandacht vestigen op de tekenkunsten van de leerlingen zelf. ‘Wij zijn slechts een middel om beter onderwijs voor de kinderen van Duduk Atas te realiseren. Zij hebben zelf de prachtige prints getekend en daarom krijgen zij ook alle winst uitgekeerd’, aldus Jos van der Hoek van Face This. De kleurrijke prints zijn gedrukt op diverse fris gekleurde t-shirts. Hiermee wil Face This onder jongeren en jongvolwassen letterlijk en figuurlijk draagvlak creëeren voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden.

Slim kerstcadeau
Omdat we met kerst altijd even stil staan bij de mensen die het wat minder hebben, heeft de stichting de t-shirts op het juist moment gelanceerd. In de eerste week dat de webshop online ging, verkocht Face This gelijk al verrassend veel t-shirts. Volgens mede-oprichter Jelka Priem en daarnaast ook juf op een Barendrechtse basisschool, vormen de t-shirts dan ook slimme kerstcadeaus: “Niet alleen de ontvanger van het cadeau, maar ook de leerlingen van Duduk Atas zullen er wat van opsteken wanneer de Kerstman een Face This t-shirt inkoopt.

De shirts zijn alleen online via www.facethis.nl te koop. Voor slechts € 19,95 draag je aan de renovatie van basisschool Duduk Atas je steentje al bij. Er zijn vier verschillende designs, verkrijgbaar in small, medum en large. Via iDeal kan veilig en snel betaald worden.

Trefwoorden: Charity, Fashion, Indonesie, Kinderen, Mode, Onderwijs, School, Shirt, Shirts, T-shirt, T-shirts

Contact Stichting Face This

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share