Elektrisch Rijden start NU: 500 Th!nks naar Nederland

Door: Stichting Urgenda  24-03-2009
Trefwoorden: Elektrische Auto, Elektrisch Vervoer, Urgenda

Urgenda en Elmonet worden gesteund in hun streven naar het versneld introduceren van elektrisch vervoer in Nederland door tientallen steden en bedrijven, waaronder Zaanstad, Heerhugowaard, Breda, TNT, Eneco, Athlon Carlease en Rabobank. Zij vragen het kabinet de plannen voor de nieuwe groene economie zo in te richten dat elektrisch vervoer aantrekkelijk wordt. Dit kan door onder andere vast te leggen dat tot 2015 geen BPM, wegenbelasting en bijtelling voor leaserijders van toepassing is voor elektrisch vervoer. De auto-industrie is nog steeds de 4e industrietak in Nederland en zou heel goed omgebouwd kunnen worden naar een bloeiende industrie voor elektrisch vervoer, aangezien Nederland veel toeleveranciers kent en bedrijven met nieuwe vindingen die toegepast kunnen worden in elektrische voertuigen. Zij verdienen steun van de overheid, op weg naar een schonere economie.


Th!nk
Urgenda en Elmonet hebben ervoor gezorgd dat dit jaar de eerste 500 Th!nks uit Noorwegen naar Nederland komen. De eerste 8 zijn nu al gearriveerd. Volgend jaar volgen er enkele duizenden. De Th!nk is 95% recyclebaar en heeft geen uitstoot van CO2 of fijnstof.
De Th!nk combineert nieuwe technologie met Scandinavisch ontwerp, met als resultaat praktische en moderne voertuigen. De Th!nk City is een kleine stadsauto die 180 km kan rijden op een volle accu en ook op de snelweg rustig 110 km per uur rijdt. De Th!nk maakt nauwelijks geluid. Deze elektrische auto kent geen BPM (tot 2012) en geen wegenbelasting. Hij is zuinig in gebruik doordat elektriciteit veel goedkoper is dan benzine of diesel en bovendien heeft een elektrische auto veel lagere onderhoudskosten.


Urgenda
(Stichting) Urgenda wil Nederland sneller duurzaam maken. Eén van haar icoonprojecten is het project Elektrisch Vervoer waarmee Urgenda wil bereiken dat over 10 jaar 1 miljoen elektrische voertuigen in Nederland rijden. Om snelheid te maken zijn elektrische auto’s nodig, naast een goede infrastructuur en elektriciteit opgewekt met wind- of zonne-energie.

Elmonet
Elmonet (Electric Mobility Netherlands) is een initiatief van Mobility Service Nederland BV, een leasemaatschappij met hoofdzakelijk millieulabel A auto’s. Elmonet treedt op als de importeur van Th!nk in Nederland. Samen met Urgenda haalden zij Th!nk naar Nederland en steken ze hun nek uit voor elektrisch vervoer.
-----------------------------------

Praktische informatie/ Noot voor de redactie:
Minister Cramer rijdt op 25 maart vanaf 10.00 uur in de Th!nk van Amsterdam naar Zaanstad. Om 10.30 krijgt zij een voorstel tot versnelling van elektrisch vervoer overhandigt op het Marktplein in Wormerveer in aanwezigheid van onder andere Burgemeester Faber, Wethouder Robert Linnekamp en Gedeputeerde Peter Visser. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd op het Marktplein te Wormerveer.


Voor meer informatie over Elmonet en Th!nk:
Gerben de Groot, M:06-11535372
Patrick Doornbos, M:06- 50508036
http://www.elmonet.nl
Foto’s van de Th!nk zijn te downloaden via: http://www.elmonet.nl/think/think-city/gallerij/


Voor meer informatie over Urgenda en het Icoonproject elektrisch vervoer
Marjan Minnesma – directeur
Stichting Urgenda 06 5350 4713, marjan.minnesma@urgenda.nl
Kijk ook op www.urgenda.nl

Trefwoorden: Elektrisch Vervoer, Elektrische Auto, Elmonet, Urgenda,