Website Dagvandeduurzaamheid.nu online

Door: Stichting Urgenda  19-05-2009
Trefwoorden: Duurzaamheid, Aanmelden, Duurzame Ontwikkeling

Campagnewebsite Dag van de Duurzaamheid gelanceerd


Rotterdam, 19 mei 2009 –www.dagvandeduurzaamheid.nu online.

Op de site komen alle initiatieven te staan die meedoen op 9 september 2009, ofwel 9-9-9.
Urgenda, de organisatie achter de Dag van de Duurzaamheid, wil Nederland sneller duur-zaam maken. Om dat te bereiken laat ze zien dat er al duizenden organisaties en mensen actief zijn op het gebied van duurzaamheid en dat aanhaken bij deze beweging zin heeft.

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda: “Juist op 9 september laten we zien wat er in Nederland allemaal gebeurt aan duurzame activiteiten, van groot tot klein. We roepen dan ook iedereen op zich als bedrijf, organisatie, overheid, school of gewoon als particulier bij de duurzame beweging aan te sluiten. Op www.dagvandeduurzaamheid.nu lees je hoe. Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter het verschil is dat we samen maken.”

Veel partijen doen al mee op 9-9-9. Texel laat die dag zien hoe het een volledig duurzaam eiland wil gaan worden, met een visie, agenda en een actieplan. De Wijk van Morgen toont in Limburg hoe we in de toekomst energieleverend bouwen en ook de grondstoffen ‘uit eigen tuin’ halen. WISE (een wereldwijd netwerk van burgers en milieuorganisaties) organiseert informatiedagen waarbij belangstellenden ter plekke kunnen overstappen naar de groenste stroomleverancier. Valid People opent de deuren op 9 september met een vacaturebank voor hoger opgeleiden met een ‘lastig lichaam’. Ook ministeries zullen aan allerlei duurzame activiteiten deelnemen. Minnesma: “Ook kleinere activiteiten op scholen of in buurten zijn van harte welkom. Duurzaamheid leeft op alle niveaus”

Urgenda is de actie-organisatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Op basis van een lange termijn visie is een concreet actieplan uitgewerkt van nu tot 2050, met o.a. Icoonprojecten, regionale projecten en veel concrete activiteiten, van het stimuleren van duurzame voeding en kleding tot de realisatie van 1 miljoen elektrische voertuigen in 2020. Dit alles opdat we in dit drukke land, ook over 40 jaar, nog prettig, mooi en gezond kunnen wonen, werken, reizen, eten en recreëren. De honderden duurzaamheidsinitiatieven tonen dat er oplossingen voor handen zijn voor een mooier, schoner en veiliger Nederland.

Jan Rotmans (hoogleraar duurzaamheid, Erasmus Universiteit Rotterdam) is één van de inititatoren van de Urgenda. Inmiddels heeft zich een keur aan mensen bij Urgenda aan-gesloten, zoals Peter Bakker (TNT), Ed Nijpels, Wubbo Ockels en Beau van Erven Dorens.


Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Voor meer informatie over Urgenda of de Dag van de Duurzaamheid kunt u contact opnemen met Sandra van Kampen, 06-47096720, of kijk op www.dagvandeduurzaamheid.nu

Trefwoorden: Aanmelden, Duurzaamheid, Duurzame Ontwikkeling, Initiatief, Urgenda