MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar

MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar van Stimular

Door: Stimular  21-06-2012
Trefwoorden: Duurzaam, Milieu, Milieuzorg

Persbericht: MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar Rotterdam, 21 juni 2012. De MVO-balans is verbeterd door een koppeling met de Milieubarometer. Stichting Stimular ontwikkelde de MVO-balans om bedrijven die werken aan MVO te ondersteunen. Gebruikers van de MVO-balans hebben nu direct toegang tot de Milieubarometer. Hiermee kunnen zij nu ook hun milieuscore monitoren en hun CO2-footprint maken. De MVO-balans is gericht op MVO in brede zin, dus zowel milieu, als medewerkers en maatschappij. Het is een praktische tool om kwantitatieve MVO-doelen te formuleren en de vorderingen met MVO te meten en zichtbaar te maken. Met de grafieken en MVO-balanskaart kunnen bedrijven en instellingen doelgericht communiceren en verslagleggen over MVO. De koppeling met de Milieubarometer maakt het mogelijk om het milieugegevens en kengetallen uit de Milieubarometer te importeren. De Milieubarometer kent nog veel meer functies die ook gebruikt kunnen worden, zoals een CO2-meter en een module met maatregelen. De keuze voor een koppeling met de Milieubarometer is een logische. De Milieubarometer is een beproefd instrument dat vele nuttige functies kent om de milieuprestatie te meten en verbeteren. De Milieubarometer wordt gebruikt door meer dan 1.500 kleine en grote organisaties. Deze organisaties krijgen de MVO-balans nu cadeau. De koppeling met de MVO-balans is voor hen een belangrijke extra functionaliteit om duurzaamheid in de strategie van hun bedrijf op te nemen. Voor meer informatie en aanvragen van de MVO-balans: www.stimular.nl/mvo-balans of bel Stimular, 010 – 238 28 28 Meer informatie over de Milieubarometer: www.milieubarometer.nl

Trefwoorden: Duurzaam, Milieu, Milieubarometer, Milieuzorg

Ander nieuws en updates van Stimular

14-10-2015

Stimular begeleidt A.Hak naar niveau 5 van de CO2-Prestatieladder

Stimular ondersteunt A.Hak onder andere met twee CO2-ketenanalyses en een actieplan.


14-10-2015

Vijf jaar klimaatestafette in Maassluis

In de klimaatestafette ontvangen lokale ondernemers een gratis CO2-scan en geven daarna het stokje door aan een volgende ondernemer.


2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam van Stimular thumbnail
22-01-2014

2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam

2500e Milieubarometer van Stimular in gebruik genomen door het ss Rotterdam


Sportverenigingen Breda besparen energie van Stimular thumbnail
19-03-2013

Sportverenigingen Breda besparen energie

De gemeente Breda en Stichting Stimular helpen sportverenigingen met het besparen op energiekosten en werken daarmee tegelijkertijd aan de ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie.


07-03-2012

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes dankzij soepele werving en veel publiciteit. 


07-03-2012

Stimular traint Energieteam Hellevoetsluis

Het energieteam uit Hellevoetsluis heeft in een paar jaar al vele inwoners een gratis energieadvies op maat verstrekt. Onlangs zijn de leden van het energieteam opgeleid om ook Hellevoetse winkels en horecabedrijven van energieadvies te voorzien. Stichting Stimular trainde het energieteam. Dinsdag 24 januari 2012 ontvingen de deelnemers afsluitend aan de opleiding een certificaat uit handen van wethouder Roza de Pijper en wethouder Hofman.