Stimular begeleidt A.Hak naar niveau 5 van de CO2-Prestatieladder

Door: Stimular  14-10-2015
Trefwoorden: Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Co2

A.Hak is een bedrijvenfamilie die totaaloplossingen biedt voor transport en distributie van olie, gas, water en elektriciteit, data- en telecomverkeer, verlichting en duurzame energie. A.Hak is gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. A.Hak Infranet wil nu doorgroeien naar niveau 5, onder andere om meer gunningvoordeel te krijgen in aanbestedingen. Stimular begeleidt het bedrijf bij de benodigde activiteiten op niveau 4 en 5 van de CO2-Prestatieladder. Onno Elzinga, Corporate Manager QHSE & Sustainability bij A.Hak: “Stimular helpt ons om gericht de stappen naar niveau 5 van de CO2-Prestatieladder te zetten. Door de inbreng van hun kennis, ervaring en betrokkenheid, is dit nu al een succesvol traject.” De ondersteuning van Stimular betreft onder andere het opstellen van een rangorde scope 3-emissies, het opstellen van twee ketenanalyses en het inventariseren van strategieën voor CO2-reductie in de keten (conform het nieuwe Handboek 3.0). De kennis van Stimular met levenscyclusanalyse (LCA) en onze toegang tot betaalde LCA-databases komen bij de activiteiten goed van pas. Het resultaat van deze activiteiten is een meerjarenplan met doelen en acties waarmee A Hak in samenwerking met ketenpartners werkt aan energiebesparing en duurzame energie. Ketenpartners zijn bijvoorbeeld onderaannemers, transporteurs, afvalverwerkers, leveranciers en klanten. Verder helpt Stimular A.Hak bij het monitoren van CO2-reductie in de projecten en kantoren met de Milieubarometer. De Milieubarometer is een handige tool voor het zichtbaar maken en communiceren over de resultaten van besparingsmaatregelen. Recent heeft A.Hak van Rijkswaterstaat opdracht gekregen voor haar eerste project met gunningvoordeel, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Reimert Bouw en Infrastructuur. Wilt u ook doorgroeien naar niveau 5? Lees verder of kom naar onze Doe-cursus niveau 4 of 5: http://www.stimular.nl/co2prestatieladder_advies

Trefwoorden: Co2, CO2-prestatieladder, Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen,

Ander nieuws en updates van Stimular

14-10-2015

Vijf jaar klimaatestafette in Maassluis

In de klimaatestafette ontvangen lokale ondernemers een gratis CO2-scan en geven daarna het stokje door aan een volgende ondernemer.


2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam van Stimular thumbnail
22-01-2014

2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam

2500e Milieubarometer van Stimular in gebruik genomen door het ss Rotterdam


Sportverenigingen Breda besparen energie van Stimular thumbnail
19-03-2013

Sportverenigingen Breda besparen energie

De gemeente Breda en Stichting Stimular helpen sportverenigingen met het besparen op energiekosten en werken daarmee tegelijkertijd aan de ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie.


MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar van Stimular thumbnail
21-06-2012

MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar

De MVO-balans is verbeterd door een koppeling met de Milieubarometer. Stichting Stimular ontwikkelde de MVO-balans om bedrijven die werken aan MVO te ondersteunen. Gebruikers van de MVO-balans hebben nu direct toegang tot de Milieubarometer. Hiermee kunnen zij nu ook hun milieuscore monitoren en hun CO2-footprint maken.


07-03-2012

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes dankzij soepele werving en veel publiciteit. 


07-03-2012

Stimular traint Energieteam Hellevoetsluis

Het energieteam uit Hellevoetsluis heeft in een paar jaar al vele inwoners een gratis energieadvies op maat verstrekt. Onlangs zijn de leden van het energieteam opgeleid om ook Hellevoetse winkels en horecabedrijven van energieadvies te voorzien. Stichting Stimular trainde het energieteam. Dinsdag 24 januari 2012 ontvingen de deelnemers afsluitend aan de opleiding een certificaat uit handen van wethouder Roza de Pijper en wethouder Hofman.