Stimular traint Energieteam Hellevoetsluis

Door: Stimular  07-03-2012
Trefwoorden: Energie, Milieu, Energiebesparing

Het energieteam uit Hellevoetsluis heeft in een paar jaar al vele inwoners een gratis energieadvies op maat verstrekt. Onlangs zijn de leden van het energieteam opgeleid om ook Hellevoetse winkels en horecabedrijven van energieadvies te voorzien. Stichting Stimular trainde het energieteam. Dinsdag 24 januari 2012 ontvingen de deelnemers afsluitend aan de opleiding een certificaat uit handen van wethouder Roza de Pijper en wethouder Hofman.


Het energieteam levert een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente Hellevoetsluis. Een andere belangrijke doelstelling van het energieteam is de re-integratie van Hellevoetse werkzoekenden. Sinds de start van het energieteam zijn ongeveer vijftien adviseurs opgeleid en zijn er negen adviseurs uitgestroomd naar regulier werk. Zes adviseurs zijn nu opgeleid om horeca en detailhandel te adviseren. Zij doen weer nieuwe ervaring op en doordat het energieteam nu bij diverse bedrijven over de vloer komt, doen de leden ook weer een nieuw netwerk op dat hen helpt bij het vinden van een baan.


De training is verzorgd door Stichting Stimular. Stimular ondersteunt in opdracht van de gemeente al vele jaren de grotere bedrijven in Hellevoetsluis bij duurzaam ondernemen en energiebesparing. De gemeente Hellevoetsluis wil ook kleinere ondernemers helpen met besparen en heeft Stimular gevraagd het energieteam hier voor op te leiden.

Voor het energieteam is dit een nieuwe ervaring. Het adviseren over energiebesparing bij bedrijven is complexer dan bij woningen. Er zijn veel meer soorten verlichting, ingewikkelde klimaatinstallaties, professionele keukenapparatuur en grote koelcellen waarop forse besparingen mogelijk zijn. Er is gekozen voor horeca en detailhandel, omdat hier veel voorkomende adviezen zijn die snel aangeleerd kunnen worden aan het energieteam. Bij dit type bedrijven kun je vaak adviseren over het vervangen van TL-verlichting, plaatsen van aanwezigheidsdetectie, inregelen van installaties en goed afsluiten van koelingen. De Stimular adviseur gaat mee met de eerste bedrijfsbezoeken, zodat het energieteam praktijkervaring opdoet voordat zij zelfstandig aan de slag gaan.


Alle Hellevoetse winkels en horecabedrijven kunnen zich aanmelden voor een gratis energieadvies. Het eerste bedrijf, brasserie De Admiraal, is inmiddels van een energieadvies voorzien. De Admiraal is een redelijk nieuw bedrijf waar al veel aandacht voor energiebesparing en duurzaamheid is. Toch bleek er nog een aantal punten te zijn waar energiewinst op te behalen is, zoals het vervangen van halogeenverlichting door LED-verlichting.

Trefwoorden: Co2, Co2-neutraal, Energie, Energiebesparing, Klimaat, Milieu

Ander nieuws en updates van Stimular

14-10-2015

Stimular begeleidt A.Hak naar niveau 5 van de CO2-Prestatieladder

Stimular ondersteunt A.Hak onder andere met twee CO2-ketenanalyses en een actieplan.


14-10-2015

Vijf jaar klimaatestafette in Maassluis

In de klimaatestafette ontvangen lokale ondernemers een gratis CO2-scan en geven daarna het stokje door aan een volgende ondernemer.


2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam van Stimular thumbnail
22-01-2014

2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam

2500e Milieubarometer van Stimular in gebruik genomen door het ss Rotterdam


Sportverenigingen Breda besparen energie van Stimular thumbnail
19-03-2013

Sportverenigingen Breda besparen energie

De gemeente Breda en Stichting Stimular helpen sportverenigingen met het besparen op energiekosten en werken daarmee tegelijkertijd aan de ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie.


MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar van Stimular thumbnail
21-06-2012

MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar

De MVO-balans is verbeterd door een koppeling met de Milieubarometer. Stichting Stimular ontwikkelde de MVO-balans om bedrijven die werken aan MVO te ondersteunen. Gebruikers van de MVO-balans hebben nu direct toegang tot de Milieubarometer. Hiermee kunnen zij nu ook hun milieuscore monitoren en hun CO2-footprint maken.


07-03-2012

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes dankzij soepele werving en veel publiciteit.