Vijf jaar klimaatestafette in Maassluis

Door: Stimular  14-10-2015
Trefwoorden: Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Co2

Al vijf jaar voert de gemeente Maassluis samen met Stichting Stimular de klimaatestafette uit. Inmiddels hebben maar liefst 25 bedrijven een CO2-scan ontvangen met tips om kosten en energie te sparen. Over elke deelnemer verscheen een artikel in de lokale krant. De scans leidden tot snelle acties zoals tijdschakelaars plaatsen, verwarmingsleidingen isoleren en apparaten vaker uitzetten. De gemeente Maassluis greep het jubileum aan om het effect van de estafette op de langere termijn in kaart te brengen. Met tien deelnemers werden telefonische interviews gehouden. Ook op de langere termijn plukken de deelnemers vruchten van de klimaatestafette. Rob Henneveld van Mahorokan Sports Club: “We hebben een paar jaar na de energiescan de verlichting en de klimaatinstallatie vervangen door energiezuinige systemen. Daarbij hadden we de adviezen uit de CO2-scan in ons achterhoofd”. Ook Tennis Club BeQuick ging aan de slag met de besparingstips uit de scan en halveerde het elektriciteitsverbruik en bespaarde zelfs 90% op het gasverbruik. De grootste slag werd geslagen door het aanleggen van smashcourtbanen waardoor de blaashal kon worden opgedoekt. De meeste deelnemers aan de klimaatestafette hebben plannen om nog meer energie te besparen of verduurzamen. Zo hebben Bequick en bloemist Florifère een verzoek ingediend om zonnepanelen te plaatsen. De gemeente concludeert dat de klimaatestafette nog steeds een heel effectief middel is om het bewustzijn over duurzaamheid, energie en klimaat te vergroten. Daarom wordt de klimaatestafette na dit lustrum voortgezet.

Trefwoorden: Co2, Duurzaam Ondernemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ander nieuws en updates van Stimular

14-10-2015

Stimular begeleidt A.Hak naar niveau 5 van de CO2-Prestatieladder

Stimular ondersteunt A.Hak onder andere met twee CO2-ketenanalyses en een actieplan.


2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam van Stimular thumbnail
22-01-2014

2500e Milieubarometer in gebruik genomen door het ss Rotterdam

2500e Milieubarometer van Stimular in gebruik genomen door het ss Rotterdam


Sportverenigingen Breda besparen energie van Stimular thumbnail
19-03-2013

Sportverenigingen Breda besparen energie

De gemeente Breda en Stichting Stimular helpen sportverenigingen met het besparen op energiekosten en werken daarmee tegelijkertijd aan de ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie.


MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar van Stimular thumbnail
21-06-2012

MVO-balans en Milieubarometer versterken elkaar

De MVO-balans is verbeterd door een koppeling met de Milieubarometer. Stichting Stimular ontwikkelde de MVO-balans om bedrijven die werken aan MVO te ondersteunen. Gebruikers van de MVO-balans hebben nu direct toegang tot de Milieubarometer. Hiermee kunnen zij nu ook hun milieuscore monitoren en hun CO2-footprint maken.


07-03-2012

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes

Duurzaam ondernemen estafette op Voorne-Putten groot succes dankzij soepele werving en veel publiciteit. 


07-03-2012

Stimular traint Energieteam Hellevoetsluis

Het energieteam uit Hellevoetsluis heeft in een paar jaar al vele inwoners een gratis energieadvies op maat verstrekt. Onlangs zijn de leden van het energieteam opgeleid om ook Hellevoetse winkels en horecabedrijven van energieadvies te voorzien. Stichting Stimular trainde het energieteam. Dinsdag 24 januari 2012 ontvingen de deelnemers afsluitend aan de opleiding een certificaat uit handen van wethouder Roza de Pijper en wethouder Hofman.