Jongeren trekken zich weinig aan van kredietcrisis

Door: Sunweb Vakanties  11-02-2009
Trefwoorden: Vakantie, Jongeren, Krediet

De huidige kredietcrisis heeft een grote invloed op de reiswereld, maar toch boeken jongeren onveranderd hun vakantie, aldus GOGO (marktleider in jongerenreizen tussen 16-24 jaar). De gemiddelde reissom is met € 550,- nagenoeg onveranderd ten opzichte van vorig jaar. Het aantal vliegreizen (71%) neemt zelfs toe ten koste van de vakanties met de bus. 87% van de jongeren kiest voor verblijf in een appartement. Hotels en campings worden minder geboekt. Blanes (Spanje) en Zonnestrand (Bulgarije) zijn veruit de grootste stijgers.

Boekingspatroon: januari blijft belangrijkste boekmaand
Ondanks de kredietcrisis boeken jongeren massaal hun vakantie in januari. Ruim 40% van het totaal aantal boekingen wordt in deze maand voltooid.

Bedrag: gemiddeld bestedingsbedrag groeit
Vorig jaar lag het gemiddelde bestedingsbedrag per reis (vervoer + verblijf) op 545 euro per persoon. Ondanks de kredietcrisis besteden jongeren in 2009 gemiddeld 5 euro meer, wat neer komt op 550 euro.
Het reisgezelschap waar jongeren mee op vakantie gaan bestaat uit de 4 a 5 personen, wat neer komt op een totale reissom per boeking van respectievelijk 2200 euro of 2750 euro.

Gebieden: Blanes (Spanje) en Zonnestrand (Bulgarije) grootste stijgers
De huidige boekingtrend wordt een steeds heldere weerspiegeling van de uiteindelijke totaalscore. Zo zal waarschijnlijk Chersonissos aankomende zomer wederom topfavoriet zijn. Feestfabriek Lloret de Mar staat op 2, terwijl Blanes (met de hoogste stijging) de 3e plaats bekleedt en hiermee bewijst dat de Spaanse Costa Brava haar populariteit nog steeds niet verloren is.
Ook laat Zonnestrand dit jaar opnieuw zien dat het een immens populaire bestemming onder jongeren is.

Top 10 populaire bestemmingen tot nu toe:
                        2009                                                             2008
1. Chersonissos (Griekenland)                                        (1)
2. Lloret de Mar (Spanje)                                                    (2)
3. Blanes (Spanje)                                                               (4)
4. Albufeira (Portugal)                                                         (6)
5. El Arenal (Spanje)                                                           (5)
6. Zonnestrand (Bulgarije)                                                 (8)
7. Marmaris (Turkije)                                                           (7)
8. Salou (Spanje)                                                                 (3)
9. Rimini (Italië)                                                                    (10)
10. Malgrat de Mar / Santa Susanna (Spanje)                (19)

Vervoer: groei vliegvakanties
Bijna driekwart van de jongeren (71%) kiest voor een vliegvakantie, de overige 29% prefereert de bus. Vrijwel niemand kiest voor eigen vervoer.

Verblijf: Massale voorkeur voor appartement, hotel zakt in populariteit
Ook het verblijf van jongeren laat, op de camping na, wederom een verschuiving zien. Dit jaar blijkt dat de hotelbezetting daalt (-3%), terwijl appartementen met een groei van 4% verruit het populairst zijn (87%). De campingbezetting blijft gelijk.
Gewenste jongerenvakantie
Jongeren kiezen wederom voor een vakantie vol relaxen en feest (76%). Georganiseerde activiteiten krijgen hierbij de voorkeur. De Beachparty (54%) is de nummer 1 activiteit voor overdag, terwijl watersportactiviteiten (38%) een goede tweede plaats innemen.
Daarnaast is stappen dé manier om de vakantiedagen af te sluiten. De Dutch Night is de absolute topactiviteit voor de nacht (85%).

Trefwoorden: Albufeira, Blanes, Bulgarije, Bus, Calella, Chersonissos, Crisis, Gogo, Griekenland, Jongeren, Jongerenreis, Jongerenreizen, Krediet, Kredietcrisis, Lloret, Mallorca, Portugal, Spanje, Vakantie, Vlieg, Zonnestrand,

Contact Sunweb Vakanties

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share