Sunweb sponsort Team 31 van de Roparun

Sunweb sponsort Team 31 van de Roparun van Sunweb Vakanties

Door: Sunweb Vakanties  27-03-2008
Trefwoorden: Fietsen, Zon, Vakanties


Sunweb sponsort Team 31 van de Roparun

Roparunners lopen 530km non-stop voor goed doel

Rotterdam, 27 maart 2008 – Reisorganisatie Sunweb Vakanties sponsort Roparunners, ‘Team 31’ van de Roparun. De Roparun is het jaarlijkse loopevenement rond Pinksteren waarbij een paar duizend deelnemers non-stop van Parijs naar Rotterdam lopen. De teams van Roparun lopen allemaal mee voor het goede doel; meer fondsen voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Het Sunweb Roparunteam is een zeer bijzonder team. Van alle teams die meedoen hebben zij als enige geen enkele hulp of begeleiding.

Een normaal Roparunteam bestaat uit ongeveer 30 mensen (chauffeurs, fietsers, catering, masseurs, coach en natuurlijk de lopers). In zo’n team kan de loper uitrusten in bijvoorbeeld een meerijdende auto en een dutje doen. De Sunweb Roparunners daarentegen zijn met z'n achten en als één van de teamgenoten niet loopt, ‘rusten’ en eten ze fietsend. Het idee hiervan is om de onkosten zo laag mogelijk te houden zodat er meer voor het goede doel overblijft. Het team verwacht uiteindelijk 36 uur over de tocht van Parijs naar Rotterdam te doen.

Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is al meer dan 25 miljoen euro bijeengelopen. De afgelopen editie bracht een record bedrag van 3,7 miljoen euro op. De Sunweb Roparunners gaan, samen met de andere teams, dit bedrag verder uitbreiden. Sunweb steunt ze door middel van een geldbedrag dat geheel naar het goede doel gaat.

Het Sunweb Roparunnersteam heeft op 29 en 30 maart hun eerste serieuze testloop: zo’n 400 km van Den Helder naar Maastricht. De ervaringen van de Roparunners zijn te volgen op www.roparunners.nl.

Over de Roparun
Roparun is de afkorting van Rotterdam-Parijs-Run. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld; het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Sinds 1992 liep de route vanaf Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 gaat de route andersom. Op zaterdag 10 mei gaat in Parijs de 17e Roparun van start. Bij de Roparun wordt een sportieve prestatie geleverd om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Voor de Roparun van 2008 hebben zich 258 teams ingeschreven waardoor deze editie van de estafetteloop de grootste ooit is. De gefaseerde start vindt plaats in Parijs tussen zaterdagmiddag 10 mei en zondagochtend 11 mei. De finish is maandag 2e Pinksterdag (12 mei) tussen 12.00 uur en 18.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam. Meer informatie: www.roparun.nl.

Over Sunweb Vakanties
Sunweb Vakanties maakt deel uit van de Sundio Group. Sundio Group opereert in Nederland, België, Spanje en Duitsland. Het bedrijf is in de reisbranche actief met de merken Sunweb Vakanties, Jiba, de REISGIGANT, GOGO, Husk, X-travel, Eliza was here, Marysol, TraXs en Skikot. Inmiddels is Sundio Group in Nederland met ruim 500.000 passagiers en een omzet van ca. 250 miljoen de vierde speler in de markt van touroperators. Het bedrijf bestaat uit 120 vaste medewerkers. Daarnaast zijn er nog zo'n 300 reisleiders en hostesses op de reisbestemmingen. De merken van Sundio Group zijn aangesloten bij het SGR, de ANVR en zijn lid van de Nederlandse Thuiswinkel-organisatie. In 2005 en 2007 was Sunweb Vakanties winnaar van thuiswinkelaward in de categorie reizen en dit jaar wederom genomineerd. Meer informatie: www.sunweb.nl

Voor meer informatie over dit bericht:
Jonas de Groot, Marketing/Communicatiemanager Sundio Group
T: 010 2802162 | M: 06 54668423
E: jonas.degroot@sundiogroup.com

Trefwoorden: Fietsen, Goed Doel, Lopen, Roparun, Sponsor, Sunweb, Vakanties, Zon

Contact Sunweb Vakanties

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share