Univar neemt Spaanse distributeur van chemicaliën over

Door: Univar  07-04-2006
Trefwoorden: Industrie, Chemie, Oplosmiddelen

Rotterdam 7 april 2006 Univar N.V. (Euronext Amsterdam: UNIVR), een van de grootste onafhankelijke distributeurs van chemische producten ter wereld, maakte vandaag bekend dat haar business unit Univar Europa 100% van het aandelenkapitaal heeft overgenomen van JSM Chemicals S.A., gevestigd in de buurt van Valencia, Spanje. De overname is afgerond op 6 april 2006. Over het jaar 2005 boekte JSM een omzet van circa 13 miljoen. JSM is een regionaal opererende distributeur van oplosmiddelen en anorganische chemicaliën, en heeft een sterke marktpositie in de Spaanse Levante streek. Het beschikt over een moderne, speciaal voor haar gebouwde distributiefaciliteit in Chiva, 30 kilometer buiten Valencia, waardoor het goed gepositioneerd is om de industrie in deze snel groeiende economische regio te bedienen. JSM werd in 1991 door twee partners opgericht; later voegden zich daar nog drie partners bij. Drie van de partners zullen in de branche actief blijven, terwijl de twee andere als verkopers zullen blijven werken voor Univar.
Omdat zij een veel breder productpakket biedt, verwacht Univar vanuit deze uitvalsbasis haar marktpositie verder te kunnen uitbouwen, waardoor zij, gekenmerkt door een sterke industriële focus en een significant breder scala aan basis- en gespecialiseerde chemicaliën, een leidende positie zal verwerven in de Levante streek.

Het huidige management van JSM is overeenkomsten aangegaan met Univar die een ongestoorde overgang waarborgen, en ziet uit naar voortzetting van hun rol als drijvende kracht achter de groei die het bedrijf al sinds haar oprichting doormaakt.
In een toelichting op de overname verklaarde Gerard Essink, Univars regiodirecteur voor Iberia: Wij zijn zeer ingenomen met de mogelijkheid om JSM Chemicals toe te voegen aan onze Iberische activiteiten. Het biedt Univar buitengewoon goede mogelijkheden voor verdere groei, door toevoeging van ons productengamma aan JSM s bestaande pakket van basischemicaliën. Daarbij komt het voordeel van de speciaal gebouwde distributiefaciliteit in het groeigebied rond
Valencia. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft het management van JSM een uitstekende prestatie geleverd door een loyale klantenkring op te bouwen, we zijn dan ook bijzonder verheugd dat zij aan Univar verbonden blijven om hun succesvolle aanpak voort te zetten.

John Phillpotts, President van Univar Europa, stelde tevens: De overname van JSM past geheel binnen onze strategie om ons marktaandeel in Europa te vergroten, en wel met name door onze aanwezigheid in bestaande markten uit te breiden door overname van zorgvuldig geselecteerde klantgerichte bedrijven.

Trefwoorden: Chemie, Industrie, Oplosmiddelen

Contact Univar

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share